Adatbázis-kapcsolat létrehozásával kapcsolatos hiba javítása a WordPress-ben (lépésről lépésre)

Az adatbázis-kapcsolat létrehozásának hibájának kijavítása a WordPress programban


Hiba történt, amikor adatbázis-kapcsolatot létesít a WordPress webhelyén? Ennek a hibanek több oka lehet. Időnként váratlanul jelenik meg, és kíváncsi lehet arra, hogy mi történt a webhelyén a probléma létrehozása érdekében.

Kíváncsi már nem! Ebben a cikkben megosztjuk, hogyan javíthatjuk az adatbázis-kapcsolat létrehozásának hibáját a WordPress-ben az összes lehetséges ok elhárításával.

Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozásakor – mikor és miért?

Ez a hiba általában azért fordul elő, mert webhelye nem tudja létrehozni az adatbázis-kapcsolatot. De az az ok, amiért nem hoz létre adatbázis-kapcsolatot, mindenkinek eltérő lehet. Íme néhány ok:

 • Webszervere nem reagál a kérésére.
 • A szerver túl sok kérést kap, és nem válaszolt.
 • Az adatbázisba való bejelentkezési adatok helytelenek vagy elavultak.
 • Az adatbázis sérült a rosszindulatú programok miatt.
 • Az adatbázis megsérült a kód megváltozása vagy az automatikus WordPress frissítés miatt.

Legtöbbször ezt a hibát kapja, amikor probléma van az Ön web hosting szerverével. Bár sok más oka is lehet. Nehéz lehet a hibaelhárítás, mert nem tudja, miért történik ez a webhelyén. Lépésről lépésre végigvezetjük Önt, hogy megtalálják a problémát és megoldják azt.

Az adatbázis-kapcsolat létrehozása során felmerülő hiba kijavítása

Mielőtt elkezdenénk, készítsen több biztonsági másolatot az adatbázisból, és tárolja őket különböző helyszíneken. Ha nem tudja nyomon követni vagy kijavítani ezt a hibát, akkor visszatérhet a fő kérdéshez a biztonsági másolat feltöltésével, és próbálkozzon újra egy új megközelítéssel.

Azt is javasoljuk, hogy tartsa naprakészen a WordPress-webhelyet, a témákat és a beépülő modulokat, így kisebb esély van arra, hogy hibát fog látni. Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a WordPress-webhelyről, hogy szükség esetén helyre tudja állítani.

A WordPress rendszergazda bejelentkezési oldalának ellenőrzése

Ellenőrizze a WordPress rendszergazda bejelentkezési oldalát, hogy megtudja, mely hiba jelenik meg ott. Ha ez a hiba hasonló a webhely felületén megjelenő hibához, akkor folytassa a következő lépéssel.

Ha más hiba van a / wp-admin / oldalon, például „Egy vagy több adatbázis-tábla nem érhető el. Lehet, hogy javítani kell az adatbázist ”, akkor szerkesztenie kell a wp-config.php fájlt a kódsor hozzáadásához.

A wp-config.php szerkesztéséhez FTP-klienssel jelentkezzen be a WordPress webhelyére. Ezt a kódot hozzá kell adnia a „Ez minden, ne hagyja abba a szerkesztést! Boldog blogolást ” sor a wp-config.php fájlban.

define (‘WP_ALLOW_REPAIR’, igaz);

Ügyeljen arra, hogy helyesen mentse el ezt a fájlt.

Miután hozzáadta a kódot a wp-config.php fájlhoz, keresse fel http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (csere www.yoursite.com a webhely URL-jével), hogy megtekinthesse az adatbázis javításának beállításait.

Az adatbázis javításához hozzáféréshez nem kell bejelentkeznie a WordPress rendszergazdai fiókjába. Ha helyesen adja hozzá a kódot a wp-config.php fájlhoz, akkor ez segít az adatbázis-probléma kijavításában. Javítás után mehet tovább, és eltávolíthatja a kódot a wp-config.php fájlból.

Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor további útmutatást olvashat ezen útmutató útján.

A WP-Config.php fájl szerkesztése a probléma megtalálásához

Tudhatja, hogy a wp-config.php fájl a fő fájl, amely összeköti a WordPress webhelyet az adatbázisával. Megtalálja az adatbázis bejelentkezési adatait. Ha megváltoztatta a root jelszót vagy az adatbázis felhasználói jelszavát, akkor ezeket a részleteket is frissítenie kell a wp-config.php fájlban. Ha nem módosítja a wp-config fájl részleteit, akkor hiba lép fel az adatbázis-kapcsolat létrehozásakor.

Gondoskodnia kell arról, hogy az adatbázis bejelentkezési adatai megegyezjenek a wp-config.php fájlban, ahogy azokat a WordPress adatbázishoz beállította..

define (‘DB_NAME’, ‘adatbázis-name’);
define (‘DB_USER’, ‘adatbázis-felhasználónév’);
define (‘DB_PASSWORD’, ‘adatbázis-jelszó’);
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Ebben a kódban a DB_Name képviseli az adatbázis nevét, a DB_User az adatbázis felhasználóneve, a DB_Password az adatbázis jelszava, és a DB_Host a host értéke.

Felveheti a DB_Host értéket mint helyi kiszolgáló ha a WordPress tárhelyszolgáltatója a BlueHost, a HostGator, stb. Más tárhelyszolgáltatók számára forduljon a támogatási csoporthoz, vagy ellenőrizze ezt az útmutatót a WordPress konfigurációs trükkök hogy más gazdaértékeket keressen.

Azt is kiderült, hogy ha a WordPress-webhelyet olyan helyi szerveren futtatja, mint például XAMPP vagy MAMP, akkor a DB_Host érték helyett a localhostról az IP-re cserélheti ki ezt a hibát.

define (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Ez az IP különbözhet az online web hosting cégeket illetően. Érdemes lehet megnézni ezt az útmutatót arról is, hogyan lehet a WordPress-et a helyi szerverről átvinni egy élő webhelyre.

Ha a problémát továbbra sem sikerült megoldani, akkor folytassa az alábbiakat, olvassa el a lehetséges megoldásokat a kiszolgáló végére a hiba kijavításához.

Betekintés a web hosting szerverbe

Időnként váratlanul sok forgalmat fog elérni, és a web hosting szerver nem válaszol a kérésekre. Először lelassítja webhelyét, majd megjelenik egy hiba, amely adatbázis-kapcsolatot létesít az Ön webhelyét meglátogatni próbáló felhasználók számára. Ez leginkább megosztott vagy VPS tárolókörnyezetben történik.

Közvetlenül lépjen kapcsolatba a webhely támogatási osztályával és ellenőrizze ezt a problémát. A kezelt tárhelyszolgáltatók, például a WPEngine és a Siteground számára a támogatási csoport gyorsan segít a hiba kijavításában.

Ha ezt a hibát a kiszolgáló végén kívánja elhárítani, akkor azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a MySQL szerverén néhány dolgot a probléma nyomon követése érdekében..

Először meg kell próbálnia elérni ugyanazon a szerveren lévő más webhelyeket, és meg kell vizsgálnia, hogy jól működnek-e vagy sem. Ha más webhelyek is ugyanazt a hibát jelenítik meg, akkor a MySQL szerver sérült.

Ha nincs más webhely ugyanazon a kiszolgálón a teszteléshez, akkor el kell lépnie a phpMyAdmin-hez a cPanel-ben, és csatlakoznia kell az adatbázisához. A csatlakozáskor ellenőriznie kell, hogy van-e megfelelő engedélyed vagy nem. Egyszerűen adjon hozzá egy új fájlt, a testconnection.php fájlt, és adja hozzá a következő kódot:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘felhasználónév’, ‘jelszó’);
if (! $ link) {
die (‘Nem sikerült csatlakozni:’. mysqli_error ());
}
echo ‘Sikeresen csatlakozik’;
mysqli_close ($ link);
?>

A felhasználónevet és a jelszót ki kell cserélnie az adatbázis bejelentkezési adataival. A csatlakozás után ez azt jelenti, hogy nincs probléma az engedélyekkel, és továbbléphet és ellenőrizheti újra a wp-config.php fájlt, hogy megnézzen helyesírás-hibát a felhasználónévben vagy a jelszóban.

Ha a kapcsolat sikertelen, akkor nagy esély van arra, hogy a kiszolgálón problémák merülnek fel. Nem mondhatjuk azonban, hogy a MySQL szerver nem működik. Lehetséges, hogy az adatbázis felhasználói nem rendelkeznek elegendő engedéllyel a szerver eléréséhez.

Vegye fel a kapcsolatot a webtárhely szolgáltatójával, és kérheti tőle, hogy adja meg engedélyét. Ily módon ellenőrizheti a hibákat és megoldhatja a problémát.

Még sok más okból előfordulhat, hogy ezt a hibát kapja, és különféle módon kell megoldania a webhelyét. Ha az Ön megoldása eltér a fent leírt módszerektől, kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzésekben. Másoknak, akik ezt a hibát tapasztalják, hasznos lehet az Ön értékes tanácsa!

Reméljük, hogy ez az útmutató segített javítani az adatbázis-kapcsolat létrehozásával kapcsolatos hibát a WordPress-ben. Érdemes lehet megnéznie, hogyan lehet váltani az egyik internetes gazdagépről a másikra állásidő nélkül.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map