Hogyan helyezze át webhelyét a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra

hogyan lehet áttérni a wordpress.com webhelyről a wordpress.org oldalra


Szeretné áthelyezni webhelyét vagy blogját a WordPress.com webhelyről a WordPress.org oldalra?

Noha a WordPress.com jó belépési pont lehet a blogkészítés megkezdéséhez, ahogy a blogkövetelményei fejlődnek, érdemes átváltani a saját üzemeltetésű WordPressre (WordPress.org), így jobban ellenőrizheti blogját..

A WordPress.org egy teljes funkcionalitású tartalomkezelő rendszer. Amellett, hogy teljes körű irányítást biztosít a blogja felett, a WordPress.org lehetővé teszi a blog megjelenésének és megjelenésének testreszabását, a kívánt módon, pénzeszközökkel való felhasználását, bárhonnan tetszik, hozzáadhat harmadik féltől származó nyomkövetést, beleértve a Google Analytics szolgáltatást, és még sok minden mást..

Olvassa el a WordPress.com és a WordPress.org közötti teljes különbséget.

Ebben a lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan helyezheti át blogját a WordPress.com webhelyről a WordPress.org webhelyre..

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lépéseket, amelyeket áttekintünk ezen útmutató alatt:

Jegyzet: Ha a tartományok átváltását tervezi, teljes útmutatónk van a WordPress új domain névre történő áthelyezésének teljes útmutatójáról.

1. lépés: Vásároljon webgazdagépet

Annak érdekében, hogy a webhelyét egy önálló webhelyre telepített WordPress platformon helyezze át, egyéni domain névnek és egy WordPress tárhelyfióknak kell lennie. Ha már van beállítva egyéni domain a WordPress.com webhelyen, akkor ugyanazt a domain nevet megtarthatja még áthelyezése után is.

Domain név: A domain név a webhely címe az interneten, például a Google.com vagy az IsItWP.com. Ez az, amit ügyfelei gépelnek be böngészőikbe, hogy hozzáférjenek az Ön webhelyéhez. A domain név általában évi 14,99 dollárba kerül, de ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet ingyenesen beszerezni.

Webtárhely: Mint talán Ön is tudja, a WordPress.com egy ingyenes és a legjobb blog-tárhely, amely számos korlátozással jár, például a pluginok telepítésének képtelenségével és a korlátozott testreszabhatósággal stb. webhelyén, meg kell vásárolnia egy hostfiókot. Webhely-tárhely-fiókja tárolja a webhely tartalmát és fájljait.

Gondolj rá az új webhely házára. Amikor egy látogató megkísérli elérni a webhelyet azáltal, hogy beírja az Ön webcímét (domain név), akkor a webhely-fájlokba kerülnek, amelyeket az Ön web hosting szerverén tárolnak. A webtárhely általában 7,99 dollárba kerül havonta.

Ha Ön a saját üzemeltetett WordPress-szel indul, a domain és a tárolás együttes költsége elég soknak tűnhet.

Ezért dolgoztunk ki egy megállapodást a Bluehost-szal, hogy a felhasználók számára ingyenes domain nevet, ingyenes SSL-t és 65% kedvezményt kínáljunk a WordPress tárhelyén.

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

A Bluehost a világ egyik legnagyobb hosting szolgáltatója. A WordPress.org hivatalosan ajánlott tárhelyszolgáltatókat is kínál.

Webtárhely-fiók megvásárlásához lépjen a Bluehost webhelyre, és kattintson a Kezd el most gomb.

hozzon létre egy blogot a bluehost-on

A következő oldalon most felkérjük Önt, hogy válasszon egy tervet. Mivel csak most kezdődik, kiválaszthatja az alapcsomagot, amely ingyenes domain és ingyenes SSL-t is tartalmaz. A webhely növekedésével mindig frissítheti fiókját.

válasszon egy bluehost tervet a blog elindításához

Most már választhat egy már meglévő domaint, vagy ingyenesen megvásárolhat egy új domaint. Ha nem egyéni domaint használt a WordPress.com webhelyen, azt javasoljuk, hogy hozzon létre egy új domaint, mivel ingyenes.

bluehost domain vásárlás

Most a rendszer felszólítja a fiókja adatainak megadására. Az egyszerű regisztráció érdekében néhány kattintással bejelentkezhet a Google bejelentkezési adataival.

bluehost-fiók létrehozása

A részletek megadása után görgessen lefelé az oldalt, amíg meg nem találja a csomag információs mezőjét. Kiválaszthatja az alaptervet 12, 24 vagy 36 hónapra. Pénz megtakarítás érdekében törölje az alapértelmezés szerint előre kiválasztott kiegészítők jelölését. Induláskor nem lesz szüksége ezekre a kiegészítőkre. Később bármikor hozzáadhatja őket, ha szükséges.

Megjegyzés: Ha kiválasztja a 36 hónapos tervet, akkor a pénzéért a legjobban megtérül!

bluehost csomag információk

Miután konfigurálta a tervet, görgessen tovább az oldalon tovább a fizetési adatok megadásához. El kell fogadnia a szolgáltatási feltételeket, majd kattintson a Küldés gombra.

Ez az!

Sikeresen feliratkozott egy hosting tervre. Megkérjük, hogy hozzon létre egy jelszót fiókjához. Ezt követően e-mailt kap, amelyben részletesebben bejelentkezik a webtárhely vezérlőpultjába (cPanel), ahol mindent kezelhet, a fájlok tárolásától az e-mailekig és a támogatásig.

2. lépés: Telepítse a WordPress-t

A webtárhely-fiók megvásárlása után a következő lépés a WordPress telepítése. Olvassa el ezt a cikket a WordPress használatának miért is.

A Bluehost használatával nem kell külön WordPress telepítési folyamaton mennie, mivel a Bluehost ezt alapértelmezés szerint elvégzi. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a WordPress témát, adja meg a blog nevét és címkéjét, és készen áll a WordPress használatának megkezdésére..

Miután feliratkozott a tárhelyi tervre, most felkérést kap arra, hogy válasszon egy WordPress témát. Ebben a lépésben szinte bármit megválaszthat, mert a témát később bármikor megváltoztathatja.

válasszon témát

Ezután a rendszer felkéri Önt, hogy válassza ki a blog nevét és címkéjét.

hozzon létre egy új WordPress blogot

A részletek megadása után kattintson a gombra Következő. A Bluehost automatikusan telepíti a WordPress alkalmazást az Ön számára. Ha elkészült, megjelenik egy ilyen képernyő:

A WordPress telepítése sikeres

A melléklettel jelentkezhet be webhelyére wp-admin az URL-jére. Így néz ki a WordPress bejelentkezési URL-je:

http://example.com/wp-admin

Most bejelentkezhet a WordPress blogjába az e-mail címre küldött hitelesítő adatokkal.

wordpress bejelentkezés

3. lépés: Exportálja tartalmát a WordPress.com webhelyről

Jelentkezzen be WordPress.com-fiókjába, és lépjen tovább a blog irányítópultjába. Akkor menj ide Szerszámok »Exportálás.

Egy új oldalra kerül, ahol felkérik Önt, hogy válasszon ingyenes vagy irányított átvitel között. Ban,-ben Export szakaszban kattintson a gombra Indítsa el az Exportálást.

exportálja a wordpress.com webhelyet a wordpress.org oldalra

Ezután válassza a lehetőséget Minden tartalom a teljes tartalom exportálásához a WordPress.com webhelyről, majd nyomja meg a Töltse le az Export fájl fájlt gomb.

töltse le az export fájlt a WordPress.com webhelyről

A számítógépre letölt egy XML fájlt, amely tartalmazza az összes hozzászólást, oldalt, képet, megjegyzést, egyedi mezőket, kategóriákat, címkéket, navigációs menüket és egyéb információkat..

4. lépés: Importálja tartalmát a saját üzemeltetésű WordPress-be

Most, hogy exportáltuk az Ön tartalmát a WordPress.com webhelyről, a következő lépés az, hogy azokat új webhelyére importáljuk. Jelentkezzen be az új WordPress irányítópultba, és ugorjon a Szerszámok »Importálás.

wordpress import telepítés

Ezután kattintson a gombra Telepítés most a WordPress mellett. Ez telepíti a WordPress importőr bővítményt az új webhelyre. A telepítés után kattintson a gombra Az Importőr futtatása a plugin aktiválásához. Ez az oldal eljut egy oldalra, ahol a rendszer felkéri a WordPress.com XML fájl feltöltésére, amelyet az előző lépésben töltött le..

import wordpress

Válassza ki a fájlt, majd kattintson a gombra Töltse fel a fájlt és importálja.

jegyzet: ha a fájlméret meghaladja az oldalon feltüntetett feltöltési korlátot, akkor két lehetősége van: kérheti akár a web hosting szolgáltatót, hogy ideiglenesen növelje a feltöltési korlátot, vagy egy fájl használatával feloszthatja a fájlt WXR fájlhasító.

A feltöltés után a rendszer felszólítja a szerzők importálására vagy hozzászólások hozzárendelésére a meglévő felhasználók számára. Ha mellékleteket szeretne importálni, jelölje be a jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra Beküldés.

importálni a WordPress-t és kinevezni a szerzőket

Miután minden megtörtént, sikeres üzenetet fog látni.

importálja a WordPress sikeres üzenetet

5. lépés: Importálja a Blogroll linkeket

Ha a régi WordPress.com webhelyén a Blogroll linkek szolgáltatást használta, akkor érdemes importálni őket az új webhelyre is.

A Blogroll linkeket OPML formátumban exportálják. Ez egy XML formátum, amely lehetővé teszi a linkek és linkkategóriák exportálását és importálását. A WordPress.com OPML-fájlját az alábbi címen találhatja meg:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Ügyeljen arra, hogy cserélje ki példa a WordPress.com blog aldomainjével. Ha már használ egyéni domaint a WordPress.com blogjával, akkor az alábbiak szerint kicserélheti a teljes domaint:

http://www.example.com/wp-links-opml.php

Miután az OPML fájlt megnyitotta a böngészőben, egyszerűen mentse a fájlt a számítógépére a CTRL + S billentyűkombinációval (Command + S Mac rendszeren).

wordpress.com opml fájl

Az OPML fájl letöltése után importálnia kell az újonnan telepített WordPress webhelyre.

Alapértelmezés szerint a saját üzemeltetésű WordPress nem biztosít olyan linkkezelőt, mint a WordPress.com.

A linkek engedélyezéséhez, akárcsak a WordPress.com webhelyén, telepítenie kell egy nevű plugint Linkkezelő a plugin-lerakatból.

A beépülő modult nem frissítették az elmúlt két évben, de magabiztosan telepítheti, mivel nem kell frissítést.

Aktiválás után a plugin új menüt fog hozzáadni, linkek a WordPress rendszergazda sávjában.

engedélyezze a blogroll-ot a saját üzemeltetett WordPress-ben

Most, hogy kezelje a WordPress.com webhely hivatkozásait és blogjait, importálnia kell azokat a WordPress webhelyre. Látogatás Szerszámok »Importálás majd kattintson a Blogroll elemre az OPML importőr telepítéséhez, majd kattintson az OK gombra Az Importőr futtatása.

a blogroll importálása a WordPress.com webhelyről

A rendszer felkéri a korábban mentett OPML-fájl feltöltésére. Miután kiválasztotta a feltöltendő fájlt, kattintson a gombra Importálja az OPML fájlt.

Amint az összes link feltöltésre kerül, sikeres üzenetet fog látni.

6. lépés: Állítsa a WordPress.com blogját Privátra

Nyilvánvaló, hogy nem kell két különálló, azonos tartalommal rendelkező webhelyet tárolnia mind a WordPress.com oldalon, mind az ön által üzemeltetett WordPress oldalon. Vagy minden felhasználót átirányítania kell az új webhelyre, vagy a WordPress.com webhelyet magántulajdonban kell tartania, így csak Ön és a választott felhasználók láthatják.

Ebben a lépésben nézzük meg, hogyan lehet a WordPress.com webhelyet privátként kezelni.

Ha nem akarja a régi felhasználóit átirányítani az új webhelyre, akkor lépjen a következőre Beállítások »Olvasás. A Webhely láthatósága alatt válassza a lehetőséget Szeretném, ha webhelyem privát.

állítsa a wordpress.com webhelyet privátra

Ha egy ideje már blogolsz és hű közönséggé nőttél fel, akkor nincs értelme hagyni őket függőben. A Google és más keresőmotorok szintén indexelhetik webhelyét. A keresőmotorok rangsorát és a régi felhasználókat egyaránt érintetlenül kell tartania az új webhelyen.

Megmutatjuk, hogyan lehet átirányítani a látogatókat és megőrizni a keresési rangsorot a következő lépésben.

7. lépés: Irányítsa át a látogatókat és őrizze meg a keresési rangsorot

A felhasználók új irányba történő átirányítása a 301 fejléc segítségével az a szokásos megoldás, amely a keresési rangsor megtartására szolgál, miközben a webhelyet egyik helyről a másikra mozgatja. A WordPress.com használatával nincs hozzáférése a .htaccess-hez, így önmagában nem végezhet változtatásokat a keresőmotorok rangsorának megőrzése érdekében. A WordPress.com azonban fizetős frissítést, a Site Redirect szolgáltatást kínál, amely biztosítja ezt a funkciót.

Nyissa meg a WordPress.com-fiók webhely-átirányítási oldalát, és válassza ki az átirányításra kerülő régi webhelyet.

válassza ki a webhely átirányítását

Az átirányítási funkció ára 13 USD USD évente. Ez a frissítés 301 átirányítást tesz lehetővé, amely lehetővé teszi a webhely látogatói és keresőmotorjainak automatikus irányítását az új webhelyre.

Összefüggő: A legjobb átirányítási bővítmények a WordPresshez.

A wordpress.com webhely átirányítja a wordpress.org oldalra

Lehet, hogy azon gondolkozik, „meddig kell fizetnem ezt az átirányítási szolgáltatást?” A válasz mindaddig, amíg szeretné. Azt javasoljuk azonban, hogy tartsa ezt a funkciót legalább 2 évig. Ily módon elegendő időt ad a felhasználóknak az új domain név megjegyzésére.

Ha megváltoztatja a domaineket, akkor egy másik dolog, amit meg szeretne csinálni, az összes frissítése a postai URL-ekben. Ha valaha is összekapcsolta a hozzászólásait, akkor az feltétlenül frissítse ezeket a linkeket az új webhelyén.

A WordPress bevált gyakorlata a webhely áttelepítése után

Most, hogy befejezte a WordPress.com webhely áthelyezését a WordPress.org oldalra, a következő dolog, amit meg szeretne csinálni, a WordPress bevált gyakorlatainak követése lesz, hogy webhelye biztonságban maradjon, és növelje közönségét a saját üzemeltetett WordPress platformon..

Mielőtt véletlenszerűen ingyenes témát választana webhelyére, vessen egy pillantást a legfontosabb WordPress témák listájára, és döntse el, melyik lenne a legjobb választás az Ön igényeinek.

Az áttérés után az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amelyeket azonnal meg kell tennie az új WordPress webhelyen:

 • Kapcsolatfelvételi űrlap: Adjon hozzá egy kapcsolatfelvételi űrlapot a WordPress webhelyéhez. Érdemes lehet megnézni a WordPress kapcsolattartó űrlap legjobb beépülő moduljait is.
 • Adja hozzá a Google Analytics követését: Adja hozzá a Google Analytics követését új WordPress webhelyéhez a MonsterInsights plugin.
 • WordPress biztonság: Biztosítson golyóálló védelmet a WordPress számára a
  legjobb WordPress biztonsági bővítmények. Olvassa el a WordPress végső biztonsági útmutatóját is, amely további részleteket tartalmaz.
 • Javítani kell a WordPress SEO szolgáltatást: Növelje SEO-ját a legjobb WordPress SEO-bővítmények segítségével.
 • A WordPress készítsen biztonsági másolatot: Menetrend a WordPress webhelyről, a
  legjobb WordPress biztonsági mentési plugin.
 • WordPress teljesítmény: Javítsa a WordPress teljesítményét a legjobb WordPress gyorsítótárazási és más WordPress teljesítménybővítmények telepítésével.
 • A spamkel kapcsolatos megjegyzések megakadályozása: A spam-megjegyzések megakadályozása érdekében telepítse az Akismet plugin-t a webhelyére.
 • Növelje webhelyét: Növelje látogatóit és ügyfeleit a WordPress vezető generációs pluginjainak felhasználásával.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Miután segítettünk több száz felhasználónak áthelyezni blogjukat a WordPress.com webhelyről a saját üzemeltetett WordPress.org oldalra, azt találtuk, hogy az emberek újra és újra felteszik ugyanazokat a kérdéseket. Ezért állítottuk össze a gyakran feltett kérdések listáját, így könnyen áthelyezheti blogját, gond nélkül..

Mi történik a WordPress.com előfizetőimmel??

Az előfizetői áttelepítéséhez a WordPress.com webhelyről az ön által üzemeltetett WordPress webhelyre telepítenie kell a Jetpack beépülő modult. A Jetpack segítségével ezen oktatóanyag követésével átviheti előfizetőit.

Milyen költségek lépnek fel a WordPress.org-ra való váltáshoz?

A WordPress ingyenes. Az oktatóprogramban leírtaknak megfelelően, a felhasználók átirányításához és a keresési rangsor sértetlenségének megőrzéséhez az új webhelyen előfizetnie kell a Site Redirect-re, legalább 2 évre évente 13 dollárért. Emellett fizetnie kell a domain névért és a hostfiókért, hogy futtasson egy önálló hostolt WordPress webhelyet. Domainnevet vásárolhat évente 14,99 USD-ért, és tárhely-fiókot havonta 7,99 USD-ért. Összességében egy webhely üzemeltetése egy saját üzemeltetésű WordPress platformon évente 123,87 dollárba kerül.

Több ezer ingyenes témát és bővítményt talál blogjához. Azonban ha inkább prémium témákat és bővítményeket szeretne, blogod működési költségei magasabbak lehetnek.

Már fizettem a WordPress.com-t, visszatéríthetek-e pénzt?

Igen! A WordPress.com lehetővé teszi, hogy 30 napig kipróbálhassa fizetett tervét kockázatmentesen. Ha az elmúlt 30 napban megvásárolta a fizetett tervet, akkor teljes visszatérítést kérhet. Ha domainnevét az elmúlt 48 órában regisztrálták, akkor visszatérítést is kaphat érte.

Megtört a képeim?

Nem, nem fognak. Ha az import fájl használatával másol, akkor az összes csatolt kép letöltődik, és a linkek frissülnek. Van azonban egy kérdés, amelyet észrevettünk: Ha a kép URL-je a files.wordpress.com címen kezdődik, akkor azokat nem lehet konvertálni. Ha észreveszi, hogy a kép URL-je nem változott, és továbbra is a WordPress.com-ra mutat, akkor javasoljuk, hogy használja a külső képek importálása plugin a képek kockázatmentes áttelepítéséhez.

Regisztráltam a domainomat a WordPress.com webhelyen, továbbra is költözhetek?

Igen tudsz. Ha már van egy domain név regisztrálva a WordPress.com webhelyen, akkor lehet, hogy csak webes tárhely-fiókra van szüksége. Mutathatja ezt a domain nevet az új, saját üzemeltetésű WordPress webhelyre. Alternatív megoldásként átadhatja a domain nevét egy domain név regisztrátornak, például a NameCheap vagy a Godaddy számára.

Lecsukódik a webhelyem, amikor átváltom?

Nem! A bemutatónk követésével a webhelyét nulla állásidővel mozgathatja.

A Google Analytics telepítésével megkezdheti az ön által üzemeltetett WordPress webhely nyomon követését.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített a WordPress.com webhely zökkenőmentes átváltásán a saját üzemeltetett WordPress.org webhelyre. Érdemes lehet megnézni lépésről-lépésre szóló útmutatásainkat arról is, hogyan lehet a WordPress-et a helyi szerverről átvinni egy élő webhelyre, és miként lehet a közepes áttelepíteni a WordPress-re..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map