Hogyan hozhatok létre élelmezési és recept-webhelyet (és pénzt kereshetsz)

hogyan lehet létrehozni egy élelmiszer-weboldalt


Szeretne élelmi és receptekkel foglalkozó webhelyet létrehozni? Ez egy fantasztikus ötlet! Függetlenül attól, hogy olyan weboldalt futtat, amely áttekintést nyújt a helyi éttermek árairól, vagy megosztja saját receptjeit, a tökéletesen kialakított WordPress webhely biztosítja, hogy felhívja az olvasók figyelmét.

Ebben a cikkben megosztjuk, hogyan hozhat létre élelmezési és recept-webhelyet négy egyszerű lépésben.

Ételekkel és receptekkel foglalkozó webhely indítása

Számos naysayer azt fogja mondani, hogy az ételek és a receptek rése túlteljesíti az online tartalmat. Noha igaz, hogy számos étel- és recept-webhely létezik az interneten, nem szabad engedni, hogy ez akadályozza meg álmai követését.

Az egyszerű igazság: mindenki eszik ételt, és mindig szükség lesz friss receptekre. Egyedülálló személyként, saját hangjával és stílusával, azáltal, hogy te vagy az, az asztalodhoz valami különlegeset hozsz.

Azt mondta: ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből, be kell tartania az egyéniségét. Pontosan kitalálnia kell, mi teszi valóban eltérővé tartalmát. Ehhez ki kell választania egy rést az ételek és a receptek műfaján belül.

A legsikeresebb élelmiszer- és recept-webhelyek szakosodtak. Kiválasztottak egy rést. Ahelyett, hogy számos kategóriában középszintű tartalmat szolgálna fel, hagyja, hogy a közönség 1 vagy 2 réskategórián élvezze, amelyet egy fő tartalmi szakács gondoskodik. Csakúgy, mint egy finom étkezési élmény, amikor a sikeres ételblogról van szó, a mennyiség felett meghaladó minőség mindig nyeri a napot.

Példák az ételekre és a receptekre vonatkozó résekre:

 • Étkezés költségvetéssel
 • Vegán vagy vegetáriánus ételek
 • Leves és pörkölt
 • Sült ételek
 • Egészségtudatos főzés
 • Szója-, glutén-, dió- vagy cukormentes receptek
 • Kulturális ételek
 • Gyerekbarát ételek
 • Főzés rovarokkal

Ez csak néhány javaslat a fejünk tetején. Biztosak vagyunk benne, hogy még többet is gondolhat. Az ételekkel és receptekkel foglalkozó weboldal elindításánál az a csodálatos dolog, hogy a niche lehetőségek végtelenek. Szánjon rá időt, és mélyen mélyen bele az étellélekbe. Ahogy a legfinomabb ételeket szeretettel készítik, az ételeidnek és a receptjeiteknek a szívnek is ki kell tűznie. Milyen ételek iránt szenvedélyesebben??

Miután kiválasztotta étkezési rést, kövesse az alábbi lépéseket a recept eléréséhez.

1. lépés: Válasszon domain nevet és tárhelyet az élelmiszer-webhelyéhez

Az élelmiszer- és recept-webhely létrehozásának első lépése egy weboldal készítése a WordPress segítségével.

Miután elkészítette a „generikus” weboldal alapvető kereteit, hozzáigazíthatja azt a szíve tartalmához, hogy álmainak étel- és recept-weboldalá alakítsa..

Ehhez domain névre és webtárhelyre van szüksége.

A domain név az Ön webhelyének címe az interneten, más néven az URL. Például domain névünk az IsItWP.com; és ezt írja be böngészőjébe, hogy online találjon minket. Webhelyének domain nevének kapcsolódnia kell a választott élelmiszerrészekhez. Használja az ételéhez vagy a recept műfajához kapcsolódó kulcsszavakat.

Ha segítségre van szüksége a domain név kiválasztásában a webhelyéhez, javasoljuk a webhelynév-generátor használatát.

A webtárhely ezzel szemben a webhely fájljait tárolja. Gondoljon rá így: ha a domain név a címe, akkor a webtárhely a házad. Eddig van értelme, igaz? Ezért van szüksége egy domain névre és a web hostingra is egy megfelelő webhely felépítéséhez.

Szerencsére mindkét elemet kedvezményes áron beszerezheti a Bluehost barátaitól!

A Bluehost az IsItWP olvasóinak ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt (a webhely biztonságához) és MASSIV kedvezményt kínál a WordPress webtárhelyén.

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Ha már elkészült a domain névvel és az internetes tárolással, akkor itt az ideje, hogy továbblépjen a második lépésre!

2. lépés: Telepítse a WordPress for Food Blogot

Ha a webhostinghoz a fentiekben ajánlott Bluehost-ot választotta, a WordPress telepítése egyszerű lesz.

A múltban a Bluehost egy kattintással telepítette a WordPress programot. Lehetséges, hogy ennél egyszerűbb lenne, igaz? Helytelen. A Bluehost egy újabb fokozatot vett igénybe, és teljesen könnyűvé tette a folyamatot, alapértelmezés szerint a WordPress előzetes telepítésével az új webhelyekre..

Ezenkívül ellenőrizze: A Bluehost Web Hosting alapos áttekintése.

Most mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy témát a WordPress-webhelyre, írja be webhelyének címét, írja be a címkecímét, és készen áll a sziklára. Lássuk, lépésről lépésre:

A témához csak most válasszon bármit. Később bármikor választhat egy másik témát (néhány fantasztikus közül választhatunk később ebben az útmutatóban). Jelenleg elsődleges célja a WordPress használatának megkezdése. Az összes többi apró részlet később rendezhető és módosítható.

válasszon témát

A következő oldalon írja be a címet és a címkét az adott mezőkbe.

hozzon létre egy új WordPress webhelyet

Miután kitöltötte adatait, kattintson a gombra Következő. A Bluehost ezután automatikusan telepíti a WordPress-t, problémamentesen, és a telepítés sikeres befejezése után ilyen képernyő jelenik meg:

A WordPress telepítése befejeződött

A WordPress bejelentkezési adatait elküldjük az Ön e-mail fiókjához.

Most, hogy a WordPress telepítve van a webhelyén, a melléklet hozzáadásával jelentkezhet be a WordPress irányítópultjába wp-admin az URL-jére. A bejelentkezési URL-je így néz ki: https://yoursite.com/wp-admin

Az e-mailben kapott hitelesítő adatokkal jelentkezzen be a vadonatúj WordPress webhelyre.

WordPress bejelentkezési oldal

Ha nem a Bluehost alkalmazást választotta webes tárhelyéhez, akkor további információt a WordPress telepítésével kapcsolatos teljes útmutatónkban olvashat. Minden lehetséges forgatókönyvet lefedünk, beleértve a WordPress kézi telepítését a számítógépről.

A WordPress telepítése után lépjen a harmadik lépésre.

3. lépés: Válassza ki a tökéletes étel témát

Ha gyors, ingyenes témát keres az induláshoz, letöltheti és telepítheti a WordPress tématárból. Ehhez a WordPress irányítópultján érheti el.

Egyszerűen kattintson a gombra Megjelenés »Témák majd kattintson az OK gombra Új hozzáadása.

Új téma hozzáadása

Innentől kereshet egy ingyenes WordPress témát, melynek tetszőleges funkcióját használja:

Témák keresése

Vagy ha már letöltött egy témát, akkor feltöltheti azt a Téma feltöltése gombot az oldal tetején.

Miután megtalálta a kívánt témát, kattintson a gombra Telepítés és Aktiválja hogy élőben jelenjen meg a webhelyén. Innentől testreszabhatja Megjelenés »Testreszabás.

Annak érdekében, hogy még könnyebbé tegyük az Ön számára, az alábbiakban összeállítottuk a kedvenc WordPress-témáink listáját az élelmiszer- és recept-webhelyek számára. Ha nem akarja átvészelni a saját téma keresésének problémáját, nyugodtan válassza ki az egyik ajánlást.

Ne feledje, hogy a beépített WordPress-téma (azaz: étel- és recept-téma) használata egyedi előnyeivel és hátrányaival jár. A legfontosabb „profi” az, hogy a téma előre be lesz töltve mindazzal, amire szüksége van egy professzionális megjelenésű weboldal létrehozásához az élelmiszeripari rést illetően. Az elsődleges ‘con’ azonban az, hogy ezek az előre betöltött szolgáltatások korlátozhatják a rugalmasságot a testreszabás terén.

Ha el akarja érni a futást, és rögtön az előzetesen felépített kerettel elindítja ételeit vagy recepteit kínáló webhelyét, akkor az alább felsorolt ​​témák fantasztikus lehetőségek. De ha van egy konkrét elképzelése, amely masszív testreszabást igényel, akkor jobb, ha a kedvenc többcélú WordPress témáinkat választja, majd étel- vagy recept-specifikus pluginekkel módosítja..

A következő témák mind érzékenyek, és bármilyen eszközön jól néznek ki:

1. Foodica

Foodica

Ez a gyönyörű magazinstílusú téma kiválóan alkalmas bármilyen típusú élelmiszer-alapú vagy recept-webhelyre. 10 választható színsémával könnyedén hozzáigazíthatja webhelyét a márkához.

A Foodica saját recept-indexe, valamint egy gyönyörű csúszka a kiemelt képekhez. Ráadásul integrálva van a WooCommerce-hez, így könnyedén átalakíthatja webhelyét online áruházmá. Ha szakácskönyveket, receptkártyákat, előre elkészített ételeket vagy bármi mást árusít; ez a tökéletes téma az Ön számára!

Kezdje el a Foodica használatát ma!

2. Foody Pro

FoodyPro

Könnyű és a sebességre optimalizálva, a FoodyPro fordításra kész, SEO-barát és teljesen integrálva van a WooCommerce-hez.

Hihetetlenül gyors, a stílus feláldozása nélkül. Szűk, professzionális megjelenésű, egyedi recept-indexeléssel, valamint több widgetkész területtel rendelkezik.

Kezdje el a Foody Pro alkalmazást!

3. Ételek

Foody

A Foody segítségével azonnal elindulhat a 2 bemutató webhelynek köszönhetően, amelyeket az egér kattintással telepíthet. Inkább szeretné webhelyét a semmiből építeni? Nincs mit! A Foody rengeteg testreszabási lehetőséget kínál, hogy a jobb lábától eljuthasson.

Ez a téma INGYEN 2 prémium plugint, a Revolution Slider-et és a WPBakery-t tartalmaz!

Kezdje el a Foody alkalmazást!

4. Food4Soul

Food4Soul

Az éttermek, kávézók, élelmiszer-áttekintő blogok és recept-webhelyek nagyszerű időtöltést jelentenek a Food4Soul témában. Különösen szeretjük annak átlátszó fejlécét, amely érett a testreszabáshoz.

A Food4Soul egy ízléses, portfólió-stílusú téma, amely mindent tartalmaz, amire szüksége lehet egy vonzó étel- vagy recept-webhely létrehozásához..

Kezdje el a Food4Soul használatát!

5. Foodie Pro

étel pro

A Foodie Pro egy kifinomult minimalista stílusú WordPress téma, amely rengeteg erőteljes funkcióval rendelkezik. Építheti webhelyét a semmiből, vagy felhasználhatja az előre elkészített sablonokat is, hogy gördítsen.

A StudioPress témájaként az Foodie Pro az egyre népszerűbb Genesis keretén fut; annak biztosítása, hogy webhelye mindig a lehető legkevesebbet működjön.

Kezdje el a Foodie Pro alkalmazást!

4. lépés: Telepítse a tökéletes bővítményeket

Annak érdekében, hogy az induláshoz hozzáférjen az ingyenes WordPress-bővítményekhez, a webhely irányítópultján átmásolhatja a WordPress-bővítménytárolóba..

Kattintson Plugins »Új hozzáadása az induláshoz.

Új plugin hozzáadása

Innentől a keresési funkció segítségével hasznos ingyenes bővítményeket találhat webhelye számára:

Bővítmények keresése

Ha egyszer talál valamit, ami tetszik, Telepítés és Aktiválja hogy kipróbálják!

Az Ön kényelme érdekében alább felsoroltuk néhány kedvenc pluginunkat.

Az alábbiakban egy olyan bővítmény keveréke van, amely minden weboldalnak rendelkeznie kell, néhány olyan kiegészítéssel, amelyek valóban megvilágítják az ételeket vagy recepteket tartalmazó webhelyet:

1. WPForms

WPForms

Mivel a világ legjobb kapcsolatfelvételi űrlapja-bővítmény, a WPForms az, amire szüksége van az olvasókkal és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartáshoz. Plusz, a Beküldés beküldésével kiegészítve ösztönözheti az olvasókat, hogy küldjenek be saját receptjeiket vagy blogbejegyzéseiket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a végtelen tartalom folyik-e..

Az IsItWP olvasók 10% -ot kapnak, ha a pénztárnál SAVE10 kuponkódot használnak!

Kezdje el a WPForms használatát még ma!

2. OptinMonster

OptinMonster

Az OptinMonster a világ legjobb vezető generációs eszköze a piacon. Ezzel gyorsan növekedhet a hírlevél feliratkozásai, a látogatók ügyfelekké válhatnak, és még sok minden más.

Ha van termékajánlata, ajándékozási cikke, vagy egyszerűen csak el szeretne kapni néhány olvasói e-mailt; Az OptoinMonster az eszköz az Ön számára.

Kezdje el az OptinMonster használatát ma!

3. MonsterInsights

monsterinsights

A nagy forgalom nem jelent semmit, ha nincs alapos adata a látogatók elemzéséhez. A MonsterInsights a tökéletes bővítmény, amely segít nyomon követni, kezelni és elemezni a webhely látogatóit.

Az egér néhány kattintással összekapcsolhatja a WordPress webhelyet a Google Analytics-fiókjával. Innentől kezdve a WordPress irányítópultjának kényelme alapján megtekintheti az összes szükséges statisztikát. Többé nem kell harmadik felek webhelyeire menni!

Kezdje el a MonsterInsights használatát ma!

4. WP végső recept

WP végső recept

Ez a bővítmény megkönnyíti a receptek feltöltését. A sablonok tökéletesek, és még kivonatokkal is rendelkeznek, amelyek fantasztikusnak tűnnek a Google-on.

Az olvasók képesek lesznek kinyomtatni receptkártyákat, módosítani a kiszolgáló méretét a letöltés előtt, és még könnyedén megoszthatják a recepteket a közösségi média fiókjaikban..

Különösen azt szeretjük, hogy a WP Ultimate Recipe felhasználható legyen a hozzászólásokon és az oldalakon rövid kódokkal vagy azok „Azonnali recept” gombjával, amely a post / oldal szerkesztő eszköztárán jelenik meg. Még több receptet is hozzáadhat ugyanahhoz a bejegyzéshez vagy oldalhoz!

Kezdje el ma a WP végső receptjét!

5. reSmush.it

resmush.it

Az ételekkel és receptekkel foglalkozó webhelyek a képekről szólnak. Semmi sem értékesíti az olvasót egy élelmiszerblogban, csakúgy, mint a kísérteties, drool-méltó ételek képei.

Sajnos a csodálatos ételek képei gyakran meglehetősen nagyok, és lelassíthatják a teljes webhelyet; ami rossz az általános felhasználói élmény szempontjából. Ennek leküzdése érdekében javasoljuk a reSmush.it használatát! Ez a praktikus plugin zsugorítja a képeket anélkül, hogy a minőség feláldozása lenne, így azonnali sebesség-optimalizálásra kerülnének.

Kezdje el a reSmush.it ma használatát!

6. A WordPress-rel kapcsolatos hozzászólások

WordPress kapcsolódó hozzászólások

Az egyik legjobb módja az olvasók elkötelezettségének és az Ön webhelyén maradásának biztosításának, ha a kapcsolódó hozzászólásokat ajánlja. A WordPress-hez kapcsolódó hozzászólásokkal a látogatók elolvashatnak egy receptet vagy áttekintést, majd számos más hozzászólást ajánlhatnak nekik automatikusan az éppen olvasott adatok alapján. Kattintásaik növekedni fog, és a visszafordulási aránya csökkenni fog. Mindenki nyer!

Kezdje el a WordPress-hez kapcsolódó hozzászólások ma!

7. Élesztő SEO

yoast-seo

A keresőmotor optimalizálása (SEO) fontos a keresőmotorok rangsorolásához és a célközönség felfedezéséhez. A Yoast SEO végigvezeti Önt a keresőmotor optimalizálási folyamatán a bejegyzésein és oldalain, osztályozva azt, hogy mennyire jól használta a receptjét és az élelmiszer kulcsszavait az írott tartalomban..

Kezdje el a Yoast SEO alkalmazást még ma!

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni, hogyan hozhat létre élelmezési és recept-webhelyet a WordPress-ben.

Ha szereti ezt az oktatóprogramot, akkor esetleg tetszik a lépésről-lépésre szóló útmutatónk arról is, hogy miként adhatunk hozzá vendégküldési jelentkezési űrlapot a WordPress-webhelyhez!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map