Hogyan hozhatunk létre étterem-webhelyet a WordPress segítségével (lépésről lépésre)

Hozzon létre egy étterem webhelyet


Szeretne éttermi webhelyet létrehozni a WordPress segítségével?

Az étterem webhelyén általában megjelennek a menük, a foglalási információk és a hely, így az ügyfelek könnyen megtalálhatják azt és esetleg online foglalást foglalhatnak el. A WordPress megkönnyíti az étterem webhelyének felépítését akkor is, ha nem vagy hozzáértő.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet lépésről lépésre létrehozni egy étterem-webhelyet a WordPress segítségével.

Az étterem webhelyének alapvető tulajdonságai

Általában, amikor az ügyfelek belépnek egy étterembe, nagyszerű légkört, ételmenüt és valaki segítséget keresnek. Az éttermek továbbá visszajelzéseket / javaslatokat gyűjtenek az ügyfelektől a szolgáltatásuk javítása érdekében.

Az étterem webhelyének felépítésénél a legjobb dolog az, hogy ugyanazokat a lehetőségeket kínálhatja online. Segíthet az ügyfeleknek az Ön tartózkodási helyének felfedezésében, online foglaláson és még az ügyfelek visszajelzéseinek elolvasásában.

Az alábbiakban bemutatunk néhány funkciót, amelyeket gyakran találsz egy étterem webhelyén.

 • Az étterem menü oldala
 • Online foglalási űrlap
 • Szociális média ikonok
 • Kapcsolattartó oldal címmel és telefonszámmal
 • És több..

Az étterem webhelyének létrehozására vonatkozó követelmények

Egy étterem webhelyének felépítéséhez a következőkre van szüksége:

 • Domain név: Ez az URL-cím, amelyet a felhasználók beírnak böngészőikbe, hogy hozzáférjenek az Ön webhelyéhez (például google.com vagy isitwp.com)
 • Webtárhely: Itt tárolja a webhely fájljait, beleértve a fényképeket.
 • A WordPress étterem témája: Az étterem témája vagy sablonja a webhely felszíne. Ezenkívül olyan funkciókat és lehetőségeket is tartalmaz, amelyek támogatják a weboldal célját.
 • WordPress plugins (opcionális): Javasoljuk, hogy az alábbi WordPress bővítményeket használja éttermi webhelyéhez.
  • Foglalás indítása (opcionális): Ez lehetővé teszi egy online foglalási rendszer létrehozását, megkönnyítve az ügyfelek számára az asztalra asztalfoglalást az étteremben.
  • MonsterInsights: Ez a legjobb Google Analytics bővítmény, amely részletes jelentéseket nyújt arról, hogy a látogatók hogyan találják meg az érdeklődőket az étterem webhelyén.
  • WPForms: A legjobb WordPress űrlap-bővítmény, amely lehetővé teszi a felhasználó által létrehozott vélemények és visszajelzések közzétételét az étterem webhelyén.

Éttermi weboldal készítése a WordPress segítségével

Most, hogy megismerte az alapvető funkciókat és követelményeket, lépjen át lépésről lépésre, és készítsen webhelyet éttermének.

1. lépés: Vásároljon domain nevet és webtárhelyt

Az induláshoz elsőként szüksége lesz egy domain név és a webtárhely megvásárlására.

Javasoljuk a Bluehost használatát. Ez az egyik legnépszerűbb webtárhely-szolgáltató, és a WordPress.org hivatalosan ajánlott tárhelyi partnere. Az IsItWP felhasználók számára ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt és 60% engedményt kínálnak a webtárhely-tervekben.

Bluehost áttekintés

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

A részletekért elolvashatja a Bluehost áttekintést.

Menj a Bluehost oldalra, és kattints a gombra Fogj neki. Ezután felkérést kap arra, hogy válasszon egy hostolási tervet egy étterem webhelyének elkészítéséhez. Válasszuk ki az alaptervet, ahogy még csak kezdtél. Ingyenes domain nevet és ingyenes SSL tanúsítványt tartalmaz. Bármikor frissíthet később, amikor webhelye növekszik.

válassza ki az étterem webhelyének tervét

A következő oldalon a rendszer megkérdezi, hogy akarja-e folytatni egy saját meglévő domain használatát, vagy ingyen vásárol egy újat. Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb lehetőséget.

bluehost domain vásárlás

Most a rendszer felszólítja a fiókja adatainak megadására. Az egyszerű regisztráció érdekében jelentkezzen be a Google-ba, és pár kattintással befejezze a telepítést.

bluehost-fiók létrehozása

Az adatok megadása után görgessen lefelé, amíg meg nem találja a csomag információs mezőjét. Kiválaszthatja az alaptervet 12, 24 vagy 36 hónapra. Láthatja azt is, hogy néhány kiegészítő előzetesen kiválasztott, és összeadja a teljes árat. Javasoljuk, hogy törölje a kiegészítők jelölését, mert ezekre nem lesz szükség azonnal. Később bármikor megvásárolhatja, amikor csak akarja.

A 36 hónapos terv kiválasztása esetén a pénz és a pénz arányának a legjobb megtérülését érheti el.

bluehost csomag információk

Ha elkészült a tervek kiválasztásával, görgessen tovább az oldalon tovább, hogy megadja a fizetési részleteket. El kell fogadnia a szolgáltatási feltételeket, majd kattintson a Küldés gombra.

Ez az!

Sikeresen feliratkozott egy hosting tervre. Megkérjük, hogy hozzon létre egy jelszót a fiókjához.

Ezután e-mailt kap, amelyben részletesebben bejelentkezik a webtárhely vezérlőpultjába (cPanel), ahol mindent kezelhet, a fájlok tárolásától az e-mailekig és az ügyfélszolgálatig.

2. lépés: Állítsa be a WordPress-t az étterem webhelyére

A WordPress a legnépszerűbb weboldal készítő a piacon. Az internet 30% -át a WordPress hajtja, és sok neves márka aktívan használja a WordPress-t webhelyeik futtatásához..

Kétféle WordPress létezik: WordPress.com, amely egy hostolt megoldás, és WordPress.org, amely egy saját üzemeltetésű platform. Nézze meg a WordPress.com és a WordPress.org közötti különbséget a zavar megszüntetése érdekében.

Az étterem webhelyéhez önálló hostolt WordPress.org-ra van szüksége, mivel ez teljes ellenőrzést biztosít webhelye felett.

A Bluehost egy kattintással telepíti a WordPress szoftvert az irányítópulton. Meg kell adnia részleteit a webhelyéről, és néhány perc alatt automatikusan telepíti a WordPress programot. Megtanulhatja a WordPress lépésről lépésre történő telepítését is.

Kíváncsi, miért érdemes használni a WordPress programot? Nézze meg a teljes WordPress áttekintést. Elolvashatja ezeket a legfontosabb okokat is a WordPress webhelyhez történő használatához.

A Bluehost használatával Önnek nem kell külön WordPress telepítési folyamatot megtennie az étterem helyén. Miután feliratkozott a Bluehost tervre, csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a WordPress témát, megadja az étterem webhelyének nevét és címkéjét, és készen áll a WordPress használatának megkezdésére..

3. lépés: Válasszon egy WordPress étterem témát

A WordPress beállítása után a következő dolog, amit meg kell tennie, az kell, hogy válasszon egy étteremtémát és telepítse azt a webhelyére.

Témakönyvtár

Több ezer ingyenes és prémium WordPress-téma használható. A téma kiválasztásakor meg kell vizsgálnia a hozzá tartozó kialakítást, funkciókat és lehetőségeket.

Egy jó WordPress étterem témának vonzó elrendezést kell kínálnia egyszerű navigációs menüvel, oldalsávokkal, widget támogatással és oldalsablonokkal. Vessen egy pillantást a WordPress legjobb éttermi témáinak szakértőire, hogy könnyen kiválaszthasson egy témát webhelyére.

Használjuk ezt az oktatóprogramot a Foodica, az egyik legjobb WordPress téma az éttermekhez, recept-webhelyekhez, élelmiszer-bloggerekhez és magazinokhoz.

Foodica

4. lépés: Online étteremfoglalási rendszer beállítása (opcionális)

A vállalkozás növekedésével online webhely-foglalási rendszert kell felvennie a webhelyére, hogy az ügyfelek az asztalukon asztalokat foglalhassanak az étteremben.

Online foglalás

Ellentétben az asztalok telefonhívásokon keresztül történő foglalásával, az online helyfoglalási rendszer a beállítás után automatikusan működik. Az Ön által használt bővítmény alapján felveheti ünnepeit, nyitási és bezárási idejét, és akár manuálisan is letilthatja a foglalásokat. A legjobb az, hogy e-mail értesítést generál Önnek és ügyfelének. Étteremtulajdonosként a táblák rendelkezésre állása alapján megerősítheti vagy elutasíthatja a foglalást.

A legjobb az egészben, ha olyan WordPress-bővítményeket használhat, mint például a Foglalás indítása, hogy néhány kattintással hozzáadja az online foglalási funkciót webhelyére kód írása nélkül.

kezdje el a foglalást

Ez a bővítmény a fent említett összes szolgáltatást kínálja. Ezenkívül kiegészítőket kínál az e-mailek integrációjához, az export foglalásokhoz és még sok máshoz.

Olvass tovább: A legjobb online foglalási rendszer-bővítmények.

5. lépés: Jelenítse meg a képgalériákat és a csúszkát

Az online foglalási rendszer mellett elengedhetetlen az éttermének, ételeinek stb. Képeinek megjelenítése a webhelyén.

Étterem galéria

Használhat egy WordPress képbővítményt, például az Envira galériát és a Soliloquy-t, hogy képei még vonzóbbá váljanak.

Az Envira Galéria egy népszerű WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi képgalériák és albumok létrehozását az étterem webhelyén. A Sololoquy viszont lehetővé teszi, hogy bármilyen weboldalra gyorsan és egyszerűen hozzáadjon gyönyörű képcsúszkákat.

6. lépés: Hozzon létre egy kapcsolatfelvételi oldalt

A kapcsolatfelvételi oldal minden weboldal fontos része. Ez az oldal rendkívül hasznos lesz potenciális ügyfelei számára, hogy megtudja, hol található az étterme, és kapcsolatba lép veled. A kapcsolatfelvételi oldalon felveheti a címet, a térképet és az egyéb elérhetőségeket.

A kapcsolatfelvételi oldalnak tartalmaznia kell egy űrlapot, amelyen keresztül az ügyfelek visszajelzéseket vagy javaslatokat írhatnak. Javasoljuk a használatát WPForms plugin a névjegy űrlap hozzáadásához a WordPress programba.

Ezenkívül hozzáadhat szociális média ikonokat, és megjelenítheti hivatalos közösségi oldalait, mint például a Facebook, a Twitter, a Instagram, stb.

7. lépés: Hirdesse az étterem webhelyét

Amikor készen áll a webhelyre, a következő dolog, amit meg kell tennie, az on-line népszerűsítése.

Számos WordPress marketing plugin létezik, amelyek elősegítik a szó terjesztését. Vessen egy pillantást néhány hasznos beépülő modulra, amelyet felhasználhat az elérhetőség maximalizálása és az online forgalom növelése érdekében.

Állandó kapcsolat: Ez az egyik legjobb e-mail marketing szolgáltatás. Ez lehetővé teszi, hogy tömeges e-maileket küldjön előfizetőinek és állandó ügyfeleinek a napi ajánlatokról, az új éttermi menüről és egyebekről, néhány kattintással.

MonsterInsights: Ez a legjobb Google Analytics-bővítmény, amelyet a látogatók nyomon követésére használhat. Megmutatja a népszerű oldalakat közvetlenül a WordPress irányítópultján, így javíthatja webhelye felhasználói élményét és növelheti a forgalmat.

OptinMonster: Ez a legjobb konverziós optimalizáló plugin. Lenyűgöző előugró ablakokkal a plugin elősegíti az e-mail regisztrációkat, online foglalásokat vagy bármilyen más kívánatos tevékenységet, amelyet a felhasználóknak meg kell tenniük az Ön webhelyén.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni, hogyan hozhat létre egy étterem-webhelyet a WordPress segítségével. Érdemes lehet megnéznie a kézzel választott legjobb WordPress témaboltjainkat is, hogy megvásárolja a tökéletes témát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map