Hogyan készítsünk könnyű biztonsági másolatot a WordPress webhelyről (lépésről lépésre)

Hogyan készítsünk könnyű biztonsági másolatot a WordPress webhelyről - lépésről lépésre


Biztonsági másolatot szeretne készíteni a WordPress-webhelyről? A biztonsági másolat mentheti meg az adatok elvesztésétől, és helyreállíthatja webhelyét, ha valaha is szüksége van rá.

Számos különféle bővítmény lehetővé teszi a webhelyről biztonsági másolat készítését, például az egyre népszerűbb UpdraftPlus és a Backupbuddy. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet a WordPress-webhelyről könnyen biztonsági másolatot készíteni e két plugin használatával.

Miért kell biztonsági másolatot készíteni a WordPress-webhelyről rendszeresen?

WordPress felhasználóként kritikus jelentőségű, ha rendszeresen biztonsági másolatot készít a WordPress fájljairól és adatbázisairól biztonságos helyre. Ha az adatvesztés baleset, rosszindulatú támadás vagy más katasztrófa miatt következne be, életmentő lehet a rendszeres biztonsági másolat készítése..

Ilyen módon könnyedén visszaállíthatja a fájljait és adatbázisát, még akkor is, ha a teljes webhelyet feltörik, megsérülnek vagy törlődnek.

Olvassa el ezt az útmutatót a WordPress rendszeres biztonsági másolatainak létrehozásának fontosságáról is.

Javasoljuk, hogy ezeket a biztonsági mentéseket több helyre mentse. Ha valamelyik biztonsági másolat sérült, akkor van még egy, amellyel helyreállíthatja webhelyét.

Ha van egy nehéz tartalmú webhely, és rendszeresen ad hozzá új tartalmat, akkor lehet, hogy automatikus biztonsági mentéseket kell beállítania. Ha azonban nem gyakran frissíti a WordPress-webhelyet, akkor manuális biztonsági másolatot készíthet egy WordPress-biztonsági mentési plugin segítségével. Természetesen ki kell választania a megfelelő plugint, amely megfelel a WordPress biztonsági másolatok létrehozásának és visszaállításának követelményeinek.

Mielőtt elkezdenénk, tudnod kell, mely WordPress fájlokat kell biztonsági másolatot készíteni:

 • Core WordPress fájlok
 • Fájlok a wp-tartalom mappában (témák, beépülő modulok és feltöltések)
 • WordPress konfigurációs fájlok
 • WordPress adatbázis

Vessen egy pillantást arra, hogyan könnyedén készíthet biztonsági másolatot és visszaállíthatja WordPress-webhelyét fájlok elvesztése nélkül.

1. módszer: Automatizált biztonsági mentések létrehozása a BackupBuddy beépülő modul segítségével

A BackupBuddy használata az egyik legjobb módszer az automatikus biztonsági mentések létrehozására a WordPress-ben. Prémium terveik 80 USD-tól kezdődnek, és egyéves bővítményfrissítéseket, 1 éves támogatást, 1 GB tárhelyet a Stash-ban, 10 iThemes Sync webhelyet és még sok minden mást kínálnak. Ez a terv 1 teljes webhelyről készített biztonsági mentésre és 1 bónusz licencre érvényes, amely összesen 2 licencet tartalmaz.

A BackupBuddy beépülő modul telepítése

Az első dolog, amit meg kell tennie, a BackupBuddy bővítmény telepítése és aktiválása. További részletekért tekintse meg a WordPress plugin telepítésével kapcsolatos részletes útmutatót.

Az aktiválás után követnie kell a plugin oldalon található utasításokat, és hozzá kell adnia a BackupBuddy licencet, hogy az automatikus frissítések az év folyamán is elérhetők legyenek..

Engedély linkek

A licenc ellenőrzésének alternatív módja a Beállítások »iThemes licenc oldalon a WordPress rendszergazda területén, és írja be az iThemes felhasználónevét és jelszavát. Innentől kattintson a Licenc termékek gombra kattintva automatikusan ellenőrzi az engedélyét.

iThemes licenc

A licenc aktiválása után továbbléphet és beállíthat automatikus biztonsági mentéseket.

A biztonsági mentések automatizálása a WordPress programban

A BackupBuddy automatikusan tárolja a biztonsági mentéseket a Stash-ban. Alapvető prémium tervük a Stash Live funkcióval érkezik, amely segít valós idejű biztonsági mentések készítésében a webhelyén.

Nem kell erőfeszítéseket tennie a biztonsági mentés létrehozására és a tárolási rendszerben történő frissítésére. A valós idejű biztonsági mentések automatikusan menti a WordPress webhelyének változásait a Stash Live tárhelyére.

Most, hogy a webhely legfrissebb mentési változatát folyamatosan mentette, szüksége lesz egy olyan rendszerre, amely segíthet helyreállítani a webhelyét, ha valamilyen esemény bekövetkezik..

A Stash Live lehetőséget kínál a WordPress blogjának egyetlen kattintással történő visszaállítására. El kell menned a BackupBuddy »Stash Élő oldalon a WordPress rendszergazda területén, és írja be az iThemes hitelesítő adatait.

E-mail címet fog kérni a biztonsági értesítések küldéséhez. Az e-mail postafiókjában kap egy linket a letöltések letöltéséhez.

Stash Live bejelentkezés

Ne felejtsen el kattintani a Mentse a beállításokat, és indítsa el a biztonsági mentést gomb.

A képernyőn láthatja a biztonsági mentés állapotának előrehaladását. A BackupBuddy létrehozza az első biztonsági másolatot, és automatikusan tárolja a Stash-on.

Stash Live

Ha nagy webhelyed van, akkor néhány órát vesz igénybe a biztonsági másolat előkészítése. A BackupBuddy automatikusan feltölti a biztonsági mentést a Stash Live szolgáltatásba.

Mehet tovább, és folytathatja munkáját a WordPress webhelyén. A biztonsági mentés zavartalanul folytatódik a háttérben.

A biztonsági mentés befejezése után értesítést küld a megadott e-mail címről. A Stash Live oldalra is elérheti a biztonsági mentési fájlok pillanatképeit.

Ezeket a pillanatképeket „a jelenlegi állapotban” kell hagyni a Stash Live szolgáltatásban, így bármikor visszaállíthatja webhelyét. A pillanatképeket letöltheti a számítógépére, vagy átviheti őket a saját szerverére a Stash Live egy kattintással történő szolgáltatásával..

Ha nem akarja a valós idejű biztonsági mentéseket a Stash Live-on tárolni, akkor a WordPress-ben is beállíthat ütemezett biztonsági mentéseket a BackupBuddy használatával.

További részletekért látogasson el erre a teljes útmutatóra hogyan lehet automatikus biztonsági mentéseket készíteni a WordPress programban.

2. módszer: Manuális biztonsági mentések készítése az UpdraftPlus beépülő modul segítségével

A BackupBuddy-hez hasonlóan automatizált biztonsági mentéseket hozhat létre az UpdraftPlus segítségével. Ugyanakkor lehetővé teszi a manuális biztonsági másolat készítését is.

A UpdraftPlus kézi biztonsági mentésekhez történő felhasználásának legjobb része az, hogy ingyenesen elérhető a WordPress plugins tárolójában. Prémium verziójuk is van, amely kiegészítő funkciókkal is rendelkezik.

Az első lépés, amelyet meg kell tennie, az UpdraftPlus bővítmény telepítése és aktiválása. További részletekért tekintse meg a WordPress plugin telepítésével kapcsolatos részletes útmutatót.

Az aktiválás után meg kell látogatnia Beállítások »UpdraftPlus biztonsági mentések oldal a WordPress rendszergazda területén, és lépjen a Beállítások fülön válassza ki a távoli tárolási helyet.

Az UpdraftPlus segítségével több tárolási szolgáltatás is elérhető. A mentéseket mentheti a Dropbox, a Google Drive, a Microsoft OneDrive, és még sok más alkalmazásba. A biztonsági másolatot e-mail címre is elküldheti.

Ki kell választania egy távoli tárolási szolgáltatást, amely megjeleníti az alábbi utasításokat a távoli tároló beállításához.

Válassza ki a tárolási helyet

A folytatáshoz egyszerűen konfigurálja a távoli tárolóhely beállításait. Ezt az útmutatót itt is megtekintheti állítsa be a távoli tárolást az UpdraftPlus segítségével.

Távoli tárolóhely-beállítások

Ne felejtsen el kattintani a Változtatások mentése gomb. Ezután el kell mennie a Jelenlegi állapot fülre, és kattintson a Biztonsági mentés most gomb.

Biztonsági mentés az UpdraftPlus segítségével

Megjelenik egy modális felugró ablak, ahol felkérést kap arra, hogy válasszon fájlokat / adatbázist, amelyet biztonsági másolatként készíteni szeretne.

Biztonsági másolat

Kattintson a Biztonsági mentés most gombra kattintva jelenik meg a felbukkanó ablakban, és a biztonsági mentési folyamatjelző sáv jelenik meg a képernyőn. A WordPress-fájlok méretétől függően eltart egy ideig.

Biztonsági mentési folyamatjelző sáv

A biztonsági mentési fájlokat feltölti a kiválasztott távoli helyre.

A biztonsági mentési fájlok visszaállítása az UpdraftPlus segítségével

A biztonsági mentés visszaállítása az UpdraftPlus segítségével ugyanolyan egyszerű, mint maga a biztonsági mentés létrehozása.

A biztonsági másolatot egyetlen kattintással visszaállíthatja.

A biztonsági mentést visszaállíthatja, ha:

A visszaállításhoz el kell mennie a Beállítások »UpdraftPlus biztonsági mentések oldalon a WordPress rendszergazda területén, és kattintson a visszaállítás gomb.

Ez elviszi a Meglévő biztonsági mentések lapon, és beolvassa a / wp-content / updraft / mappát a WordPress-ben a meglévő biztonsági mentések kereséséhez.

Jegyzet: Ha törölte ezeket a webhely fájlokat, akkor nem lesz elérhető biztonsági másolat.

Ezután feltöltheti a biztonsági mentési fájlokat a számítógépről a WordPress webhely kézi visszaállításához.

Töltsön fel biztonsági mentési fájlokat

Mivel a távoli tároló helyét beállította a biztonsági mentések feltöltésére, az UpdraftPlus automatikusan beolvassa a távoli tárolót, és megmutatja a meglévő biztonsági másolatokat.

Kattintson a visszaállítás gombot a kívánt biztonsági mentés mellett.

Visszaállítsa a biztonsági mentést a távoli tárolóból

Megnyílik egy felugró ablak, amely megkérdezi, hogy mit szeretne visszaállítani a biztonsági másolatból. Egyszerűen válassza ki az összes rendelkezésre álló lehetőséget, majd kattintson a visszaállítás gomb.

Helyreállítsa a WordPress fájlokat

A WordPress fájljainak helyreállítása a távoli tárolóhelyről elérhető biztonsági másolatból származik.

Az UpdraftPlus és a BackupBuddy beépülő modulok egyaránt segítenek automatizált és kézi biztonsági másolat készítésében a WordPress webhelyről. A biztonsági mentések hasznosak abban az esetben, ha adatvesztés történik baleset, biztonsági megsértés stb. Miatt. Még ha biztonsági másolatot állít be, akkor is feltörési és biztonsági fenyegetések áldozata lehet..

Javasoljuk, hogy a Sucuri használatával mentse el webhelyét a hackerek, a rosszindulatú programok támadásainak és más fenyegetésekkel szemben. További információért olvassa el a teljes Sucuri-áttekintést.

Reméljük, hogy ez a cikk segített a WordPress webhely biztonsági mentésében. Ha tetszett ez a cikk, akkor érdemes lehet megnézni a kezdők számára a legjobb weboldal-készítők szakértőinek választását is, akik gyorsan elkészíthetik webhelyét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map