Hogyan készítsünk olyan közösségi oldalt, mint a Facebook a WordPress segítségével

Hogyan hozzunk létre egy közösségi hálózati oldalt, például a Facebook-ot a WordPress-en


Létre szeretne hozni egy olyan szociális hálózati webhelyet, mint a Facebook a WordPress használatával?

A WordPress annyira rugalmas, hogy lehetővé teszi bármilyen weboldal létrehozását, ideértve egy rést is tartalmazó közösségi hálózatot, például a Facebookot. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet egy olyan szűk hálózati közösségi oldalt, mint a Facebook a WordPress használatával.

Miért építsen egy niche közösségi hálózatot??

Számos közösségi hálózat létezik, mint például a Facebook, a Twitter, a Instagram, stb. De ezek a platformok mindenkinek szólnak, és a közönséget nem tudod ellenőrizni rajtuk. A Facebookon olyan nyilvános csoportokat hozhat létre, amelyek nem nyilvánosak, de mivel Ön nem a csoport tulajdonosa, a Facebook bármikor törölheti azt az Ön hozzájárulása nélkül..

A réses közösségi hálózat teljes ellenőrzést biztosít a felhasználók, a felhasználói tevékenységek és maga a hálózat felett. Hozzon létre egy webhelyet, mint például a Facebook, a felhasználók számára, hogy lehetővé tegyék számukra a kapcsolatot.

Tegye közösségi oldalait olyanvá, mint a Facebook a BuddyPress segítségével

A BuddyPress egy népszerű WordPress-bővítmény, amely bármilyen WordPress-webhelyet szociális hálóvá alakíthat. Ingyenesen elérhető a WordPress.org lerakatból.

Hasonló funkciókkal rendelkezik, mint például a Facebook, például a regisztráció, a profilkezelés, a felhasználói csoportok és így tovább. A felhasználók is küldhetnek baráti kérelmeket egymásnak, és privát üzenetekkel kommunikálhatnak. Rendszergazdaként irányíthatja a tevékenységet, és senki sem törölheti a közösségi hálózati rést.

1. lépés: Vásároljon domain nevet és webtárhelyt

Az első dolog, amit meg kell tennie, egy domain név és webtárhely megvásárlása.

Javasoljuk a Bluehost használatát. Ez az egyik legnépszerűbb webtárhely-szolgáltató és a WordPress hivatalos tárhelypartnere.

Az IsItWP felhasználók számára ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt, valamint nagy kedvezményt kínálnak a webtárhely számára..

Bluehost áttekintés

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Érdemes lehet megnézni ezt a teljes Bluehost áttekintést is!

Látogasson el a Bluehost webhelyre, és kattintson a Fogj neki gomb. Ezután a rendszer felkéri a tárhely-tervet. Olyan Facebook-hoz hasonló, mint a szociális hálózat esetén válasszuk ki az alaptervet, amint éppen kezdünk (ez tartalmaz egy ingyenes domain nevet és ingyenes SSL tanúsítványt). Bármikor frissíthet később, amikor webhelye növekszik.

Válasszon egy Bluehost tervet

Most meg kell adnia a domain információkat. Folytathatja a meglévő domainjét, vagy ingyenesen megvásárolhat egy újat. Válassza ki a helyzetéhez legmegfelelőbb lehetőséget.

A Bluehost domain választása

A domain név kiválasztása után meg kell adnia a fiókja adatait. Az egyszerű regisztráció érdekében jelentkezzen be a Google-ba, és néhány kattintással befejezze a beállítást.

Bluehost-fiók létrehozása

Ezután görgessen lefelé, amíg meg nem találja a csomag információs mezőjét. Kiválaszthatja az alaptervet 12, 24 vagy 36 hónapra. Ez azt is mutatja, hogy néhány kiegészítést előre kiválasztottak, összeadva a teljes árat. Javasoljuk, hogy törölje a kiegészítők jelölését, mivel nincs rá azonnal szüksége. Később bármikor megvásárolhatja, amikor csak akarja.

A 36 hónapos terv kiválasztása esetén a pénz és a pénz arányának a legjobb megtérülését érheti el.

A Bluehost csomag adatai

Végül görgessen le tovább az oldalra, és írja be a fizetési adatokat. El kell fogadnia a szolgáltatási feltételeket, majd kattintson a Beküldés gomb.

Ez az!

Sikeresen feliratkozott egy hosting tervre. Haladjon tovább, és hozzon létre egy jelszót fiókjához.

Ezt követően e-mailt kap, amelyben részletesebben bejelentkezik a webtárhely vezérlőpultjába (cPanel), ahol mindent kezelhet, beleértve a web fájlokat, e-maileket és a támogatást.

2. lépés: Állítsa be a WordPress alkalmazást a közösségi hálózati webhelyre

Könnyen létrehozhat egy olyan webhelyet, mint a Facebook a WordPress használatával.

A Bluehost egy kattintással telepíti a WordPress szoftvert az irányítópulton. Látogassa meg a Bluehost fiókját, és írja be webhelyének adatait. Néhány perc alatt telepíti a WordPress-t.

A Bluehost használatával nem kell végrehajtania a WordPress kézi telepítési folyamatát. Ez időt és energiát takarít meg. Adja hozzá webhelyének nevét és címkéjét, válassza ki a témát, és készen áll a WordPress használatának megkezdésére.

Az összes beállítást később megváltoztathatja a WordPress rendszergazda irányítópultján.

3. lépés: Válassza ki a megfelelő WordPress témát a közösségi hálózathoz

Noha sok különböző WordPress témát talál a BuddyPress webhelyén, javasoljuk a Kleót. Ez a téma átalakítja webhelyét közösség által támogatott webhelyré. A BuddyPress mellett ez a téma támogatja a bbPress szoftvert is.

Telepítse és aktiválja a Kleo témát. További részletekért olvassa el a WordPress téma telepítéséhez szükséges útmutatónkat.

Kleo WordPress téma áttekintés

4. lépés: Telepítse a BuddyPress-t egy Facebook-szerű webhely létrehozására

Ezután telepítse és aktiválja a BuddyPress csatlakoztat. További részletek a WordPress plugin telepítésével kapcsolatos útmutatónkban találhatók.

Az aktiválás után menned kell a következőhöz: Beállítások »BuddyPress hogy megnézze az alapértelmezett plugin-beállításokat.

BuddyPress beállítások

A beállítások oldalon több lap található, beleértve az összetevőket, az opciókat, az oldalakat és a jóváírásokat.

Ban,-ben Alkatrészek lapon jelölheti meg bármelyik opciót a beállítások aktiválásához vagy deaktiválásához. A módosítások elvégzése után kattintson a Beállítások mentése gomb az oldal alján.

Mentse az összetevőket

Ban,-ben Opciók lapon kezelheti az általános, a profil és a tevékenység beállításait. Alapértelmezés szerint ezek a beállítások bármilyen közösségi hálózaton működnek.

Opciók beállításai

Ha meg akarja változtatni egy beállítást, akkor jelölje be azt, és lépjen az oldal aljára, és kattintson a gombra Beállítások mentése gomb.

Ban,-ben Oldalak lapon kezelheti a könyvtárakat és a regisztrációs oldalakat. A BuddyPress telepítésekor automatikusan létrehozza a szükséges oldalakat, ami azt jelenti, hogy az alapértelmezett beállítások működhetnek a közösségi hálózaton.

Az oldalak beállításai

Ha megváltoztatja az oldal beállításait, kattintson a Beállítások mentése gomb.

Az Credits lapon jelenik meg a csapat, a BuddyPress plugin mögött.

5. lépés: A navigációs menü létrehozása a niche közösségi hálózatához

Az általános beállítások után létre kell hoznia egy navigációs menüt a közösségi hálózathoz. Segít a felhasználóknak könnyedén navigálni más oldalakra.

Ehhez meg kell látogatnia Megjelenés »Menük oldal a WordPress rendszergazda területén. Adja hozzá az összes BuddyPress oldalt a navigációs menübe.

Navigációs menük

Kattintson a Mentés menü gombot a folytatáshoz.

Ezután meglátogathatja a közösségi hálózati rést, és megnézheti az oldalakat.

Webhely oldalak

Bármelyik BuddyPress oldalra, például a Tevékenység oldalra kattinthat. Ez megmutatja a felhasználói tevékenységet, és lehetővé teszi az állapotfrissítés közzétételét, akárcsak a Facebook-ot.

Tevékenység oldal

A BuddyPress plugin kompatibilis a népszerű WordPress témákkal. Számos BuddyPress-sablon is megtalálható az interneten. Tehát a navigációs menü nagyszerűen néz ki a közösségi hálózatról.

6. lépés: A közösségi hálózat futtatása a BuddyPress segítségével

Most, amikor felállított egy szociális hálózati webhelyet, fontos, hogy továbbra is működjön, és hogy a felhasználók elköteleződjenek. Ez azt is jelenti, hogy kerüljük a felhasználók által elküldött spam és a mérsékelt tartalom tartalmát.

Szerencsére a BuddyPress számos kész eszközzel érkezik, amelyek segítenek a szociális hálózati webhely zökkenőmentes kezelésében és működtetésében.

Először meg kell látogatnia a Tevékenység oldal a WordPress admin menüben. Innentől kezelheti a legutóbbi felhasználói tevékenységeket. Ez lehetővé teszi a tevékenység szűrését tagok, profilok és tevékenységi folyamok szerint.

Tevékenység beállításai

Tömeges műveleteket végezhet spamként való jelöléshez, végleges törléshez és nem spam jelöléséhez.

Ezután látogasson el a felhasználók oldalt. Innentől tömeges műveleteket végezhet a felhasználók törléséhez, profilok szerkesztéséhez, spam felhasználók megjelöléséhez stb. Megváltoztathatja a felhasználói szerepeket a közösségi hálózathoz való hozzáférésük ellenőrzéséhez is..

Felhasználói regisztrációk

Látogasson el a Kezelje a feliratkozásokat oldalon megtekintheti az új felhasználói feliratkozásokat. Innentől kezdve jóváhagyhat egy felhasználót, és törölheti a spamfelhasználókat.

7. lépés: Csoportok felvétele a közösségi hálózatba

A felhasználói csoportok közös jellemzője a Facebook-on. Azt is engedélyezheti, hogy a szociális hálózati felhasználók csoportokat hozzanak létre. Ezek a csoportok társadalmi közösségekként működnek, ahol a felhasználók további tagokat felvehetnek, felhívhatnak felhasználókat, állapotfrissítéseket tehetnek közzé stb.

Látogasson el a csoportok oldal a WordPress rendszergazda területén, hogy létrehozhassa az első felhasználói csoportot. Kattintson a Új hozzáadása gombot a csoport létrehozásának megkezdéséhez.

Új csoport hozzáadása

Kezdje a csoport nevének és leírásának hozzáadásával. Ezután kattintson a Hozzon létre csoportot és folytassa gomb.

Hozzon létre csoportot és folytassa

Ezt követően megmutatja az adatvédelmi lehetőségeket. Készíthet nyilvános, privát vagy rejtett csoportokat. Minden egyes adatvédelmi opcióval megtalálhatja azokat a feltételeket, amelyek segítenek eldönteni, hogy miként kívánják irányítani a csoportot.

Csoportos adatvédelem

Az alábbiakban kiválaszthatja a csoportmeghívások beállításait is. Kattintson a Következő lépés gombot a folytatáshoz.

Most hozzá kell adnia egy csoport profilfotót, és kattintson a Következő lépés gomb.

Csoportos profilfotó

A következő lehetőséghez hozzá kell adnia a csoportjának borítóképét. Kattintson a Következő lépés gomb.

Ezt követően meghívhatja a felhasználókat, hogy csatlakozzanak a csoportjához. A tagok megkereshetik a csoportot, és küldhetik a csatlakozási kérelmet.

Tagok felvétele a csoportba

Kattintson a Befejez gombot, és a csoport készen áll.

Felhasználói meglátogathatják a csoportok oldal a navigációs menüből, és megnézheti a közösségi hálózatok összes csoportját.

8. lépés: Az e-mail értesítések beállítása

Ha riasztásokat szeretne küldeni a felhasználóknak az idővonalukban a közelmúltban zajló tevékenységekről, beállíthat e-mail értesítéseket, és testreszabhatja az üzeneteket a felhasználók számára.

Meglátogatni a e-mailek oldal a WordPress rendszergazda területén. Ha új e-mail értesítést szeretne létrehozni, kattintson a Új hozzáadása gomb.

Új e-mail hozzáadása

Számos előre elkészített e-mail sablon létezik, amelyeket szerkeszthet és megváltoztathat a közösségi hálózatról függően.

E-mailek szerkesztése

A testreszabási opcióval megváltoztathatja az értesítési e-mailek háttér színét, a szöveg színét és a szöveg méretét.

E-mail testreszabási lehetőség

Kattintson a közzétesz gombra, hogy ezeket a beállításokat tárolja.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni egy közösségi hálózati webhely, például a Facebook létrehozását a WordPress-en. Érdemes lehet megnéznie útmutatóunkat egy olyan webhely létrehozásáról is, mint például a Reddit és a WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map