Hogyan lehet áthelyezni webhelyét a Weebly-ről a WordPress-re

Hogyan lehet áthelyezni webhelyét a Weebly-ről a WordPress-re


Keres egy utat a webhely áthelyezésére a Weebly-ről a WordPress-re? A Weebly nagyszerű webépítő platform kezdőknek, de végül rájössz, hogy korlátozza Önt a funkciók szempontjából. Itt az idő, hogy forduljon a WordPresshez, a piac legerősebb weboldal készítőjéhez.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan helyezheti át webhelyét a Weebly-ről a WordPress-re.

Először vessünk egy pillantást a lépések listájára, amelyet az útmutatóban fogunk bemutatni:

 1. A WordPress beállítása
 2. Webhelyének exportálása a Weebly-ből
 3. Weebly webhelyének importálása a WordPressbe
 4. Átirányítások létrehozása
 5. Permalinks / URL struktúra kezelése
 6. Testreszabás és beépülő modulok
 7. Hibaelhárítás

Miért kellene áthelyeznie webhelyét a Weebly-ről a WordPress-re?

A legtöbb kezdő kezdődik webhelyén az első olyan megoldással, amelyet az interneten talál. Ezen webépítési platformok némelyike, például a Weebly, szintén díjmentes, ami vonzó az indulók számára. Miután a webhelye növekedni kezdett, további funkciókra és funkciókra van szüksége.

Nézze meg például csak néhány olyan funkciót, amelyről Weebly hiányzik:

Egyszerű SEO:
A Weebly oldalon optimalizálhatja az oldal címét, a meta leírásokat stb. A SEO fokozása érdekében. Noha, ha nem ismeri a SEO-t, a Weebly nem mondja meg, hogy mit kell tennie. De olyan WordPress-bővítménnyel, mint a Yoast SEO, és más SEO-eszközökkel, a webhely SEO-jének fejlesztése sokkal könnyebb, mivel az egyértelmű tippeket és utasításokat tartalmaz..

Nincs harmadik fél által készített alkalmazás vagy eszköz:
A Weebly számos eszközt és alkalmazást kínál a webhely további funkcióinak hozzáadására, például kapcsolatfelvételi űrlapot, fotógalériát, blogot stb. Ha azonban a Weebly nem kínál egy kívánt eszközt vagy alkalmazást, akkor ki van téve szerencse. Másrészt, a WordPressnek több mint 55 000 beépülő modulja van, amelyek közül választhat, így mindent megtalál, amire szüksége van.

e-kereskedelem díjai és korlátozásai:
Az internetes áruház létrehozása és bővítése sokkal nehezebb lehet a Weebly számára. Például a Weebly egy 3% -os tranzakciós díjat számít fel azon díj mellett, amelyet már fizetnek a fizetési feldolgozók, például a PayPal vagy a Stripe. Tehát azoknak a kezdőknek, akik online áruházat akarnak létrehozni, a tranzakciós díjak kétszeresét kell fizetniük. A Weebly tranzakciós díjának eltávolításához frissítenie kell üzleti tervét, amely havonta 25 dollárba kerül.

Nem sokkal később rájön, hogy Weebly nem felel meg az elvárásainak.

Itt az ideje egy jobb megoldáshoz: a WordPress-hez. Ez a legegyszerűbb és leginkább használható platform, amely nem veszélyezteti az ingyenes bővítményeket és kiegészítőket. Sok legnépszerűbb márka a WordPress-t használja webhelyein és blogjain.

De hogyan lehet áthelyezni a teljes webhelyet a Weebly-ről a WordPress-re anélkül, hogy bármilyen tartalmat elveszítené? Nehéznek tűnik, de nem az.

Barátaink a WPBeginnernél elképesztően egyszerű eszközt hoztak létre webhelyének Weebly-ből történő exportálásához a WordPress-hez (erről a cikk későbbi részében fogunk beszélni). Az általuk használt eszköz segítségével könnyedén áthelyezheti webhelye tartalmát és médiafájljait a Weebly-ből a WordPress-be.

Összefüggő: Hogyan lehet áttérni a közepes méretűről a WordPress-re (nincs állásidő)

Kész? Gyerünk!

1. lépés: A WordPress beállítása

A WordPress beállításakor először szükség van egy domain névre és a webtárhelyre. A domain név az Ön webhelyének neve, például a example.com vagy az isitwp.com; és a webtárhely az az internet, ahol feltöltheti tartalmát, médiafájljait stb. További részletekért olvassa el a domain név és a webtárhely közötti különbségekről szóló cikkünket..

A domain nevek általában eltérő árakat mutatnak a TLD-k és a domain regisztrátorok alapján. Egy egyszerű domain név 11-15 dollárba kerül évente. A kezdő / alapvető webhelyekhez azonban havonta 7 – 15 dollár webhelyet is megvásárolhat.

Felhasználóink ​​számára megállapodást dolgoztunk ki a Bluehost céggel. Ők a legnépszerűbb web hosting cég, és a WordPress hivatalosan ajánlott hosting partnerei. A Bluehost az IsItWP olvasóinak ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt és 60% -os kedvezményt kínál a webtárhelyen.

create-a-wordpress-számla-on-Bluehost

Ha alternatív lehetőségeket keres, akkor nézd meg a legjobb WordPress tárhely-szolgáltatók szakértőinek választásait. Legtöbbjük kedvezményeket kínál az IsItWP felhasználók számára.

A domain név és a webtárhely megvásárlása után folytassa és telepítse a WordPress szoftvert. Az egyszerű utasításokért tekintse meg a teljes WordPress telepítési útmutatónkat.

A sikeres telepítés után megkezdheti a Weebly webhely áthelyezését a WordPressbe.

2. lépés: Webhelyének exportálása a Weebly-ből

Ahogy korábban tárgyaltuk, a következőket fogjuk használni Weebly a WordPress importőrhöz eszköz a Weebly webhely exportálásához.

Ez az eszköz segít a tartalom és a médiafájlok exportálásában a Weebly-ből olyan formátumban, amelyet a WordPress támogat. Emiatt könnyen importálhatja webhelyének adatait a WordPressbe egy importőr-bővítmény segítségével.

Jegyzet: Kipróbáltuk ezt az eszközt, mielőtt a felhasználóknak ajánlottuk. Tökéletesen működik, anélkül, hogy bármit megszakítana.

Meglátogatni a Weebly a WordPress importőrhöz az eszköz webhelyén, és az első mezőbe adja meg a Weebly URL-jét.

Weebly a WordPress-hez

Ezután írja be a nevét, e-mail címét, és válassza ki a Weebly webhely exportálásának formátumát. Javasoljuk, hogy exportálja webhelyét az alapértelmezett WXR formátumban.

Azt is megkérdezi, hogy exportál-e weboldal oldalakat más tartalommal. Alapértelmezés szerint meg van jelölve Igen ami azt jelenti, hogy az oldalak exportálásra kerülnek. Ezt az opciót megjelölheti Nem ha nem akarja, hogy az oldalakat exportálják, vagy egyszerűen csak bármit megváltoztatva folytatja az eljárást.

A folytatáshoz kattintson a „Weebly webhelyem exportálása” gombra.

Az importőr a háttérben dolgozik. Ha készen áll, akkor egy sikeres üzenet jelenik meg egy letölthető linkkel, amely segítségével importálhatja Weebly webhelyét a WordPressbe.

Link mentése másként

Szüksége lesz az XML fájlra a WordPresshez. Egyszerűen kattintson a jobb gombbal a „Töltse le a Weebly Export fájlját” gombra, és válassza a „Hivatkozás mentése másként …” lehetőséget. Letölti a WordPresshez szükséges export.xml fájlt.

3. lépés: Weebly webhelyének importálása a WordPressbe

A Weebly webhelyének importálásához be kell jelentkeznie a WordPress adminisztrációs területére. Innentől el kell mennie a Szerszámok »Importálás oldalt. Ezen az oldalon több importőr jelenik meg, de a WordPress importőröt kell használnia.

Haladjon tovább, és kattintson a WordPress importőr alatti „Telepítés most” linkre, és telepítésre kerül az oldal megváltoztatása vagy betöltése nélkül..

WordPress importőr

A sikeres telepítés után látni fogja, hogy a lehetőségek megváltoztak. A folytatáshoz kattintson a „Importőr futtatása” linkre a WordPress importőr alatt.

A WordPress importőr futtatása

Ezután kattintson a „Fájl kiválasztása” gombra, és válassza ki az export.xml fájlt, amelyet az előző lépésben töltött le.

Ne felejtsen el kattintani a „Fájl feltöltése és importálása” gombra. Az új oldalra jut, ahol a szerzőket hozzá kell rendelnie tartalmához.

Jelölje ki a szerzőket

Számos lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a szerzők importálását a Weeblyből, új szerzők létrehozását vagy a cikkek hozzárendelését a WordPress meglévő felhasználóihoz.

Meg kell jelölnie a „Mellékletek letöltése és importálása” beállítást is, amely elősegíti a képek és médiafájlok importálását a Weeblyből a WordPressbe.

Ha készen áll, kattintson a ‘Küldés’ gombra, és az importőr a háttérben fut. A tartalom és a médiafájlok méretétől függően eltart egy ideig, ezért legyen türelmes.

A Weebly webhely sikeres importálása után üzenet jelenik meg a hitelesítő adatok (jelszó és felhasználói szerepkörök) frissítése érdekében..

Import siker

Mi a következő lépés?

Megnézheti a WordPress oldalait, bejegyzéseit és egyéb tartalmait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van-e. Azt is javasoljuk, hogy ellenőrizze a Weeblyből importált médiafájlokat.

Ha azonban megtudja, hogy az importőr hiányzott a tartalom egy részén, akkor megismételheti a folyamatot a fennmaradó tartalom Weeblyből a WordPressbe történő importálásához. Ne aggódjon az ismétlés miatt, mivel az importőr csak a maradék tartalmat fogja importálni.

4. lépés: Átirányítások létrehozása

Ha egyéni domain nevet (https://example.com) használ a Weebly webhelyén, akkor átirányítania kell az új WordPress tárhelyre. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyesen látják az Ön weboldalait.

Átirányítások létrehozásához be kell jelentkeznie a Weebly rendszergazdai fiókjába, és meg kell látogatnia a „Domainek” oldalt. Innentől rá kell kattintania az egyéni domainre, és el kell lépnie a beállítások menübe. Megtalálhatja a névkiszolgálók szerkesztésének lehetőségét.

Egyszerűen kattintson a ‘Change’ gombra, és megjelenik az elsődleges és másodlagos névkiszolgálók mezői. Ha a Bluehost webtárhelyt vásárolta, akkor a névkiszolgálók az ns1.bluehost.com és az ns2.bluehost.com lesznek.

Jegyzet: Ha ezeknek a névkiszolgálóknak vannak hibái, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Szerkessze a névszervereket

Feltétlenül kattintson a „Mentés” gombra.

24–48 órát vesz igénybe a névkiszolgálók megfelelő frissítése. Ezt követően a felhasználók látják a WordPress webhelyet.

Ha Weebly webhelyét egy aldomainre építették (https://mysite.example.com), akkor kövesse az alábbi lépéseket:

Először be kell jelentkeznie Weebly-fiókjába, és szerkesztenie kell a webhelyet. Innen mehet Beállítások »SEO.

Weebly fejléc kód

Ezekben a beállításokban meg kell keresnie a fejléc kód szakaszát, és hozzá kell adnia ezt a kódot:

Az URL-t (http://www.wordpresdomain.com/) meg kell változtatnia a WordPress webhely URL-jére.

A cseréje után kattintson a Mentés és közzététel gombra. Ezután keresse fel a Weebly webhely URL-jét, és az oldalt átirányítja az új WordPress webhelyre.

5. lépés: Permalinks / URL struktúra kezelése

Ki kell javítania a felhasználók URL-szerkezetét. Ellenkező esetben 404-es hibát láthatnak az Ön weboldalain az áttérés után. Ez a hiba azért fordul elő, mert az URL nem egyezett az átirányítás során.

Az állandó linkek / URL struktúra javításához a következőre kell lépnie: Beállítások »Permalinks oldal a WordPress rendszergazda területén. Innentől ki kell választania az URL-ek egyedi szerkezetét, és be kell írnia a / blog /% postname% mezőt az adott mezőbe.

Permalinks beállítások

Miután hozzáadta, kattintson a „Változtatások mentése” gombra. Ez megoldja a bejegyzéseddel kapcsolatos problémákat.

A Weebly azonban a .html fájlt használja az oldalak URL-jében, ami azt jelenti, hogy a kiadást a postáktól külön kell kezelnie.

A .html hozzáadásához a WordPress oldalak URL-struktúrájához telepítenie kell és aktiválnia kell a Adjon hozzá minden kiterjesztést az oldalakhoz csatlakoztat. További információkért tekintse meg a WordPress plugin telepítéséről szóló útmutatónkat.

Az aktiválás után el kell mennie Beállítások »Bármely kiterjesztés hozzáadása az oldalakhoz az opciók kezelése. A „Bővítés” mezőbe hozzá kell adnia .html fájlt és kattintson a „Beállítások frissítése” gombra.

Adjon hozzá HTML kiterjesztést az oldalakhoz

Ezután visszatérhet a Beállítások »Permalinks oldalra, és nyomja meg a „Módosítások mentése” gombot a WordPress URL-jeinek megfelelő frissítéséhez.

6. lépés: Testreszabás és beépülő modulok

Webhelyét sikeresen áthelyezték a Weeblyről a WordPressre.

Ezután megnézheti a WordPress beépülő modulokról szóló cikkünket, amelyeket KELL használni. Ezek a bővítmények további funkciók és funkciók hozzáadását segítik a webhelyen.

Azt is javasoljuk, hogy nézd meg a kiválasztott legjobb WordPress témákat az egyes résekhez:

 • A legjobb WordPress témák utazási blogokhoz
 • A legjobb WordPress oktatási témák
 • A legjobb fényképezési témák a WordPresshez
 • A legjobb WordPress üzleti témák üzleti webhelyéhez
 • A legjobb WordPress többcélú témák az összes weboldalhoz

Ezeket a témákat szakértőink választották ki. Egy kis kereséssel azonban az interneten sok más WordPress témát találhat, amelyek megfelelnek az Ön érdekeinek és igényeinek.

7. lépés: A hibák elhárítása

Biztosítani szeretnénk, hogy ne jelenjen meg hiba, ezért felsoroltuk néhány gyakori problémát, amelyekkel a felhasználók az áttelepítés után szembesülhetnek. Nézd meg:

Általános WordPress hibák:

Előfordulhat, hogy a WordPress adatbázis-kapcsolat általános hibája jelentkezik. Javasoljuk, hogy kövesse a részletes, lépésről lépésre vonatkozó útmutatót, amely szerint javíthatja az adatbázis-kapcsolat létrehozásának hibáját a WordPress-ben.

Külső képek kiadása:

Általában a WordPress importőrnek importálnia kell az összes képet a Weebly-ből, és a WordPress médiakönyvtárában kell tárolnia. Ha azonban megtudja, hogy a képeket nem megfelelően importálták, akkor azt javasoljuk, hogy kövesse ezt az útmutatót külső képek importálása a WordPress programban.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített megtanulni webhelyének Weeblyről a WordPressre történő áthelyezését. Ha tetszett ez a cikk, akkor érdemes átnézni a Wix-ről a WordPress-re történő váltás útmutatóját.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map