Hogyan lehet hatékonyan nyomon követni a Facebook forgalmat a Google Analytics segítségével

A Facebook-felhasználók nyomon követése a Google Analytics szolgáltatásban


Szeretné nyomon követni a Facebook forgalmát a Google Analytics szolgáltatásban? Fontos a Facebook-felhasználók viselkedésének ismerete az Ön webhelyén, mivel ez segít optimalizálni a webhelyet a Facebook forgalom és bevétel növelése érdekében.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan lehet pontosan nyomon követni Facebook-felhasználóit a Google Analytics szolgáltatásban.

A Facebook felhasználók követése a Google Analytics szolgáltatásban

A több mint egymilliárd aktív havi felhasználóval a Facebook megbízható platform az új közönséghez való kiterjesztése érdekében, amely minden bizonnyal érdekli az Ön által kínált lehetőségeket. Anélkül, hogy tudná, mit csinálnak a Facebook rajongói az Ön webhelyén, nem tudja, hogy a tartalma valóban működik-e.

Fontos azonban, hogy nyomon kövesse a Facebook-felhasználókat, hogy megtudják tevékenységüket és viselkedésüket. Ez segítséget nyújt a látogatók bevételszerzéséhez és növeli a konverziók számát.

A Facebook jelentéseket is tartalmaz a felhasználói kattintásokról, de tudnia kell, hogy ezek a betekintések különböznek a Google Analytics követési eredményeiről.

A Facebook Insights a Facebook-oldalán zajló tevékenységekre összpontosít, és olyan statisztikákat mutat, mint az oldalmegtekintések, az oldal kedvelése, az elérés, az oldal követői és így tovább. Ezek a betekintések megmutatják, hogy hány felhasználó kattint a linkeire. De soha nem fogja tudni, mi történik, miután a felhasználók meglátogatták az Ön webhelyét.

Itt működik a Google Analytics. Nyomon követheti a Facebook felhasználóit és azok viselkedését a Google Analytics szolgáltatásban, hogy javítsa az oldalait a jobb felhasználói részvétel érdekében.

Ha még nem csatlakoztatta a Google Analytics szolgáltatást, akkor nézze meg, hogyan állíthatja be a Google Analytics szolgáltatást a WordPress segítségével.

A konverziók és a hozzájárult társadalmi konverziók nyomon követése a Facebookon keresztül

A Facebook inkább olyan társadalmi csatorna, ahol a felhasználók kölcsönhatásba lépnek egymással, és megosztják az őket törő tartalmat, mint egy konverziós csatorna. Ha csak a Facebook-ot használja a közvetlen konverziók előállításához, akkor valószínűleg rosszul teszel. Valójában, ha a Facebookot platformnak tekintjük, akkor ez káros hatást gyakorol, és profiljainak spam jellegűnek tűnik.

A Facebook sikere érdekében elengedhetetlen, hogy elemezze a Facebook ROI-ját. Általánosságban elmondható, hogy a Facebook ROI az összes olyan tevékenység összege, amely értéket képvisel vállalkozása számára, összehasonlítva a Facebookba fektetett forrásokkal. Alapvetően, a ROI kiszámítása megmutatja, vajon érdemes-e megfosztani a Facebookon eltöltött időt és pénzt.

Ha már beállította az e-kereskedelem nyomon követését a WordPress segítségével, akkor látogasson el a webhelyre Akvizíció »Szociális a konverziók irányításához, a közösségi konverziókhoz és még sok máshoz.

Meglátogatni a Áttekintés szakasz az összes közösségi hálózat adatainak elemzéséhez és a forgalom eloszlásának százalékos megjelenítéséhez.

Társadalmi áttekintés

Kattintson a konverziók kategória, hogy megnézze az egyes közösségi hálózatok konverzióinak számát. Megmutatja a konverziós értéket is az összes társadalmi csatornán.

Konverziós érték

Ezután meglátogathatja a Közösségi ajánlások kategória. Ez a kategória megjeleníti a munkamenetek számát, az oldalmegtekintéseket, a munkamenet átlagos időtartamát és egyebeket.

Társadalmi ajánlások

Hogyan követjük nyomon a felhasználói interakciót a Facebookról a Google Analytics segítségével

Látogatás Beszerzés »Összes forgalom» Csatornák és több forgalmi forrást fog látni, mint például az organikus keresés, a közvetlen, az áttétel, a közösségi stb.

Google Analytics beszerzés

Kattintson a Társadalmi linkre kattintva megtekintheti az összes közösségi hálózatot, amely a webhelyére irányítja a forgalmat. Ez a lista a Facebook adatait is tartalmazza, amelyeket összehasonlíthat más közösségi hálózatokkal, például a YouTube, a Twitter stb.

Google Analytics közösségi

Az adatok megmutatják a látogatások számát, a visszafordulási arányt, a munkamenet átlagos időtartamát, az oldalakat / munkameneteket és egyebeket. Ez egy átfogó elemzési jelentés az összes közösségi csatornáról, beleértve a Facebook-ot is.

A céloldal jelentésének megtekintéséhez kattintson a Facebook link a részletes jelentések megtekintéséhez.

Ha meg szeretné tekinteni azokat az oldalakat, ahol a Facebook-felhasználók a webhelyén találhatók, akkor rá kell kattintania Egyéb linkre, és írja be a keresőmezőbe a „Céloldalakat”.

A leszálló oldalak követése

Válaszd ki a Leszállás oldalak lehetőséget, és most látni fogja azokat az oldalakat, amelyekre a felhasználók a Facebookon kerülnek a webhelyén.

Google Analytics mutatók

A Google Analytics teljes információkat jelenít meg, beleértve az új felhasználókat, a munkameneteket, a visszafordulási arányt stb., Így láthatja, hogy mi az átalakító oldalak, és ezáltal növeli a forgalmat. Ha beállította az e-kereskedelem nyomon követését, akkor megjelenik egy részletes e-kereskedelem konverziós jelentés, amely a Facebook-on érkezik.

A konverziós kategóriát a Google Analytics-ben létrehozott célok alapján megváltoztathatja a kattintással konverziók legördülő listát, és bármilyen célra módosíthatja, például az űrlapkonverziók.

Célok átalakítása

Val vel A MonsterInsights űrlapok addon, könnyen nyomon követheti az űrlap nézeteit, a beküldéseket és még sok más.

Ez minden.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni a Facebook-felhasználók nyomon követését a Google Analytics szolgáltatásban. Érdemes lehet megnézni a WordPress közösségi média beépülő moduljainak legjobb szakértőjét is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map