Hogyan lehet könnyen létrehozni többnyelvű WordPress webhelyet (lépésről lépésre)

hogyan lehet többnyelvű WordPress webhelyet létrehozni


Szeretné elérhetővé tenni a WordPress webhelyet több nyelven? Ha webhelyét többnyelvűvé teszi, sokkal szélesebb közönséget vonzhat és vonzhat. Bár a többnyelvű webhely létrehozása a legtöbb esetben csak fejlesztők feladata, a WordPress használatával ezt meglehetősen könnyű elvégezni egy WordPress fordítási bővítmény segítségével.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet könnyen elkészíteni többnyelvű WordPress webhelyet a legnépszerűbb többnyelvű plugin, a WPML segítségével.

Miért kell többnyelvű WordPress-webhelyet létrehozni a WPML használatával??

Ha vállalkozása a világ különböző régióiból származó különféle emberek csoportját szolgálja, akik mind a saját nyelvüket beszélnek, akkor webhelyét többnyelvűvé kell tennie. Hasonlóképpen, az oktatási intézményeknek és a nemzetközi szervezeteknek a különféle országokból származó felhasználóival többnyelvű weboldalára van szükségük a sikerhez.

De hogyan lehet létrehozni??

Az egyik lehetőség több aldomain létrehozása a webhelyére, és minden nyelvre telepítéshez egy nyelv. De ez a módszer óriási gondot jelent. Több aldomain beállítása és kezelése sok időt és erőforrást igényel. Ráadásul költséges lehet, ha fejlesztőt kell felvennie, aki elvégzi a munkát az Ön számára.

A WordPress a WPML-bővítménnyel megoldja ezeket a kérdéseket, és gondtalan, egyszerű megoldást kínál többnyelvű webhely létrehozásához..

A WPML lehetővé teszi több nyelv telepítését ugyanabban a WordPress telepítésben, így nem kell aldomaineket létrehoznia minden nyelvhez. Nem is említve, annyira egyszerű és gyors, hogy bárki könnyen beállíthat egy többnyelvű webhelyet, bármilyen kód megérintése nélkül.

Ezért nézzük meg, hogyan hozhat létre néhány gyorslépésen egy WordPress többnyelvű webhelyet a WPML segítségével.

Többnyelvű WordPress webhely létrehozása a WPML segítségével

A WPML egy fordító plugin, amely segít a WordPress webhely lefordításában. De először egy weboldalt kell létrehoznia egyetlen nyelven.

Webhely létrehozásához domain névre és host szolgáltatásra van szüksége. A domain név a webhely online címe, a tárhely pedig a virtuális tér, ahol a webhely fájljait tárolják.

A domain név általában évente 14 dollárba kerül, a tárhelyszolgáltatás havi 7 dollárba kerül. Amikor éppen indul, ezek a költségek összeadódhatnak, és túlságosan drágák lehetnek. Tehát a pénzügyi fájdalmak enyhítése érdekében megállapodást kötöttünk a Bluehostmal, hogy felhasználóinknak exkluzív árengedményt biztosítsunk. Most egy ingyenes domain és a WordPress tárhelyet kaphat, mindössze havonta 2,75 dollárért, az exkluzív Bluehost kupon segítségével.

Ha még nem ismeri a WordPress-t, olvassa el a WordPress-webhely egyszerű létrehozásának kezdő útmutatóját.

Miután létrehozta a WordPress webhelyet a választott nyelven, hozzáadhat különböző nyelvi fordításokat webhelyére.

1. lépés: Telepítse a WPML-t és állítsa be a többnyelvű beállításokat

Az első dolog, amit meg kell tennie, a WPML plugin telepítése és aktiválása a WordPress webhelyen.

A sikeres aktiválás után a WordPress irányítópultjának tetején egy értesítési mező jelenik meg, a Konfigurálja a WPML-t gomb. Egyszerűen kattintson a gombra a konfiguráció elindításához.

configure-wpml-értesítés napja

Ezután láthatja a WPML beállító varázslót.

wpml-setup-varázsló

Az első lépésben a WPML automatikusan felismeri a WordPress webhelyének elsődleges nyelvét. Megváltoztathatja, ha szeretné, vagy ha helytelenül észlelte.

Kattintson a Következő gombot a folytatáshoz.

Ezután felkéri Önt, hogy válassza ki a nyelveket, amelyeket engedélyezni szeretne a webhelyén. Egyszerűen válassza ki a nyelveket, és kattintson a Következő gomb.

select-nyelv-wpml-setup

Most látni fogja a nyelvváltó lehetőségeit a WPML telepítési folyamatának harmadik lépésében. A nyelvváltó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a webhely tartalmát a kívánt nyelven nézzék meg. Ez általában legördülő lista vagy zászlók gyűjteménye formájában jelenik meg a webhelyén.

wpml-language-váltó-opciók

Innentől egyszerűen elrendezheti a nyelvek sorrendjét húzással.

Az alábbiakban bemutatja a nyelvváltó hozzáadásának a lehetőségeit a webhelyén. Felveheti a nyelvváltót a navigációs menübe, a widget területére vagy a lábléc területére. Linkeket ad hozzá a hozzászólások fordításához minden tartalom előtt vagy után.

add-wpml-language-váltó

Nyelvváltó hozzáadásához a navigációs menübe kattintson a Vegyen fel egy új nyelvváltót a menübe gombot a Menü nyelvváltó szakasz.

Akkor, Új menü nyelvváltó az opciók felbukkanó ablakban jelennek meg.

add-menü-nyelv-váltó

Kiválaszthatja a menüjét a webhelyén a nyelvváltó megjelenítéséhez. Ezután beállíthatja a nyelvváltó helyzetét a menüben; jelenítse meg az első menüpontként vagy az utolsó menüpontként.

Ezután kiválaszthatja, hogy miként jelenítse meg a nyelvváltó menüpontot. Megjelenítheti legördülő menüként vagy a nyelvek listájaként is.

Ezután kiválaszthatja, hogy mit kíván venni a nyelvváltó menüpontba. A jelölőnégyzetek egyszerű kiválasztásával kiválaszthatja, hogy mit jelenjen meg.

Végül beállíthatja a nyelvváltó színeit.

Amint az összes beállítást beállítja, láthatja a változásokat a jobb oldali előnézeti mezőben.

Miután elégedett vagy, kattintson a Megment gomb.

Hasonlóképpen felvehet egy nyelvváltót más helyekre is. Ha azonban a nyelvváltót csak a navigációs menübe szeretné hozzáadni, akkor egyszerűen rákattinthat Következő gomb.

Most Ön a WPML telepítési folyamatának utolsó lépésén van. Ebben a lépésben be kell írnia webhelykulcsát.

regiszteren wpml

A webhelykulcsot WPML-fiókjáról szerezheti be. Egyszerűen másolja át a kulcsot, illessze be a mezőbe, majd kattintson a gombra Regisztráció gomb.

Ez az! Sikeresen befejezte a WPML konfigurálását a WordPress webhelyén.

2. lépés: Többnyelvű tartalom hozzáadása a WordPress hozzászólásokhoz és oldalakhoz

Most, hogy beállította a WPML-t a WordPress-webhelyen, készen áll a többnyelvű tartalom felvételére a webhelyén.

A WPML lehetővé teszi a WordPress hozzászólásainak, oldalainak, címkéinek, kategóriáinak és témáinak bármilyen nyelvre történő lefordítását.

Ha meg szeretne fordítani a meglévő WordPress-hozzászólásokat, ugorjon a Bejegyzések »Összes hozzászólás. Itt láthatja az összes hozzászólást, valamint a nyelvenkénti hozzászólások számát.

lefordítani-button-all-üzenete

A WordPress automatikusan felismeri webhelyének elsődleges nyelvét, és megmutatja, hogy a kiválasztott nyelvekhez milyen gombokat ad hozzá a hozzászólásaihoz. A bejegyzés lefordításához kattintson a hozzáadás gombra egy nyelv alatt.

Ennek az oktatóanyagnak a francia nyelv alatti Hozzáadás gombra kattintottunk.

Új-traslation-poszt-wpml

Most a nyelv nevét / zászlóját látja a szerkesztő tetején. És látni fogja a Nyelv a meta mező a hozzászólói szerkesztő jobb oldalán található.

Felveheti a lefordított tartalmat a postai területre, és közzéteheti a bejegyzést. Ha nem rendelkezik ezen a nyelven, akkor megteheti vegyen fel új felhasználókat és szerzőket a webhelyére a tartalom fordításához.

Használhatja a WPML fordításkezelő modul és kezelheti a fordítókat a webhelyén.

3. lépés: Fordítások hozzáadása kategóriákhoz és címkékhez

A WPML lehetővé teszi a WordPress kategóriák, címkék vagy bármilyen más egyedi taxonómia lefordítását bármilyen kívánt nyelvre..

Ahhoz, hogy lefordítsd őket, el kell menned WPML »Taxonomy Translation a WordPress irányítópultjáról.

Ezután a következő lépésben ki kell választania a lefordítani kívánt taxonómiát.

taxonómia-translation-wpml

Ennek az oktatóanyagnak a kiválasztására került sor Kategóriák. Most betölti az összes webhelykategóriát. Itt megjelenik a Hozzáadás gombok a taxonómiai kifejezések mellett.

traslate-kategória-wpml

Egyszerűen kattintson a Hozzáadás gombra egy nyelv / zászló alatt a taxonómia lefordításához.

4. lépés: Fordítások hozzáadása a navigációs menükhöz

A WordPress navigációs menü fordításához látogasson el a következő webhelyre Megjelenés »Menük a WordPress irányítópultjáról. Ezután ki kell választania a lefordítandó menüt.

add-menü-fordítás

Most megjelenik a Fordítási gombok hozzáadása a WordPress menüben. Egyszerűen kattintson a gombra a menü lefordításához.

A menü fordításának elkészítése után ugyanazokat a menüelemeket kell hozzáadnia, mint az elsődleges nyelvi menüben.

edit-traslated-menü

Ha menüpontjai között vannak bejegyzések, oldalak és kategóriák, akkor először le kell fordítania azokat a 2. lépésben bemutatottak szerint. Ezt követően hozzáadhatja őket a bal oldali lapon a Szerkesztés menü panel.

Az összes menüelem hozzáadása és kezelése után kattintson a Mentés menü gomb.

5. lépés: Témák, beépülő modulok és egyéb szöveg fordítása

A WPML lehetővé teszi a WordPress bővítmények és a téma lefordítását is.

Ha le szeretné fordítani őket, akkor oda kell mennie WPML »Témák és plugins lokalizáció a WordPress irányítópultjáról.

téma-plugin-lokalizáció

Alapértelmezés szerint látni fogja Ne használja a karakterlánc-fordítást a téma és a bővítmények lefordításához be van jelölve, és egy jelölőnégyzet alatt. Jelölheti be a négyzetet, ha van-e fordítási fájlok a témához. Ez azonban csak a WordPress.org hivatalos témáival működik.

Tehát a WPML a WPML karakterlánc fordító modul hogy megfelelően lefordítsa a témát és a pluginokat. E modul segítségével lefordíthatja az egyéni mezőket, kütyüket és más webhelyen található szöveget.

Ezenkívül nézd meg ezt a TranslatePress áttekintést. A TranslatePress a WPML alternatívája.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített megtanulni, hogyan lehet könnyen elkészíteni a WordPress többnyelvű webhelyet a WPML segítségével. Érdemes lehet megnéznie útmutatót arról is, hogy online legitim módon hogyan lehet pénzt keresni 25 módon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map