Hogyan lehet webhelyet üzemeltetni A teljes lépésről lépésre bemutató

hogyan lehet webhelyet üzemeltetni


Kíváncsi, hogyan lehet webhelyet üzemeltetni? A webhelyek fogadására szolgáló lépések ijesztőnek tűnhetnek a kezdők számára, de ha weblapot szeretne létrehozni, akkor a webhelyet hostolni kell. A webtárhely alapvetően az a hely az interneten, ahol a webhelytulajdonosok tárolhatják webhelyüket. Webhelyének szüksége van egy élőhelyre az interneten, ha azt akarja, hogy a felhasználók meglátogassák azt.

Tehát, ha még nem kezd webhelyet létrehozni, ne aggódjon. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan lehet lépésről lépésre webhelyet üzemeltetni kezdőknek. Kezdjük el.

1. lépés: Döntse el a webhely típusát

Ha webhelyet szeretne létrehozni, akkor először el kell döntenie, hogy milyen típusú webhelyet fog létrehozni. Az Ön által létrehozni kívánt webhely típusa attól függ, hogy mi az Ön célja.

A webhelyeknek négy fő típusa létezik:

 • Statikus – Egy statikus webhely, amelyet néha lapos vagy álló oldalnak neveznek, a böngészőben pontosan úgy jelenik meg, ahogyan tárolja. Nem változik, ugyanaz vagy „statikus” marad minden olyan felhasználó számára, aki megtekinti a webhelyet. A statikus webhelyek jól működnének a kisvállalkozások, személyes, portfólióval foglalkozó webhelyek stb.
 • Dinamikus – A dinamikus weboldal olyan információkat tartalmaz, amelyek számos tényezőtől függően változnak, beleértve a webhelyet megtekintő felhasználót, a napszakot, az időzónát vagy az ország anyanyelvét, amelyben a néző található. Például, Az Amazon, a Facebook és a YouTube a dinamikus webhelyek példái, mivel azok tartalma mindig változik.
 • eCommerce – Az e-kereskedelem weboldala (az e-kereskedelem az elektronikus kereskedelmet jelenti) egy online portál, ahol a termékek vagy szolgáltatások eladása és vásárlása, valamint a pénzeszközök átvitele az interneten keresztül történik. Egyszerűen fogalmazva: amikor valamit az interneten keresztül vásárol vagy ad el, részt vesz az e-kereskedelemben. Ide tartoznak olyan webhelyek, mint a Walmart, az eBay és a Grubhub. Fontos megjegyezni, hogy az e-kereskedelmi webhelyek jellemzően dinamikus webhelyek.
 • blog – A blog egy online folyóirat vagy információs webhely, ahol a tartalmat fordított időrendi sorrendben mutatják be (az újabb tartalom jelenik meg először). A blogokat általában egy író vagy egy kis embercsoport működteti, hogy beszélgetési stílusban nyújtsa be az információkat. Példák a blogokra a webhelyünk, az IsItWP, a The Huffington Post és a Mashable.

Tehát határozza meg, melyik webhely felel meg legjobban az Ön és a közönség igényeinek. Például, ha kisvállalata van, és weboldalt szeretne létrehozni annak reklámozására, akkor statikus webhely valószínűleg a legjobb választás az Ön számára. Ráadásul a statikus webhelyeket a legegyszerűbb és legolcsóbb létrehozni. Ezenkívül megnézheti szakértőnk véleményét arról is, hogy egy webhely mennyit fizet.

Ha nem biztos benne, hogy blogot vagy weboldalt kell-e létrehoznia, akkor nézd meg a mi üzenetünket. Mi az a blog? Blog vs. webhely & Hogyan működnek??

Tekintse meg a WordPress legjobb könyveiről szóló cikket is, ideértve a weboldal vagy blog létrehozásáról szóló könyveket a WordPress segítségével.

Miután eldöntötte, hogy milyen típusú webhelyet kíván létrehozni, azt is el kell választania, hogyan kell webhelyet felépíteni. Manapság számos weboldal-készítő lehetővé teszi a saját webhely könnyű létrehozását. Javasoljuk, hogy válasszon WordPress.

wordpress-make-a-honlap

A WordPress a legnépszerűbb weboldal-készítő platform, amely valójában az összes webhely 30% -át birtokolja. A WordPress segítségével hihetetlenül egyszerű webhelyet készíteni egy idő alatt, és nem kell tudnia semmit a kódról. Teljes ellenőrzése alatt áll webhelye megjelenése felett, mivel a WordPress rengeteg ingyenes témát kínál, amelyek azonnali professzionális megjelenést biztosítanak webhelyének. Ezenkívül széles skálájához férhet hozzá a WordPress pluginokhoz, hogy webhelyét még hatékonyabbá tegye.

Ráadásul a legjobb webtárhely-szolgáltatások közül sok a WordPress-tárhelyet kínálja, amely magában foglalja az egyszerű kattintással történő WordPress-telepítést is, amely a webtárhely-szolgáltatás kiválasztásának következő lépéséhez vezet bennünket..

2. lépés: Válasszon web hosting szolgáltatást

Itt az ideje, hogy válasszon egy web hosting szolgáltatást. Mint már korábban említettem, egy webtárhely lesz az, ahol webhelyét tárolják az interneten. Mielőtt létrehozna egy weboldalt, és elérhetővé teszi azt a felhasználók számára az interneten, meg kell vásárolnia a webtárhelyet.

Webes tárhely-szolgáltatás kiválasztásakor azt választja, amely a sebességet, biztonságot, megbízhatóságot nyújtja
költségkeret-barát és a WordPress tárhely mellett, ha a WordPress-t választotta webhely-készítő platformjává. Számos nagyszerű internetes házigazda kínál WordPress-tárhelyet, köztük a HostGator és a SiteGround.

De az általunk ajánlott webhely a Bluehost.

A Bluehost egy hivatalos WordPress által ajánlott tárhely-szolgáltató. A Bluehost használatával soha nem kell aggódnia, hogy webhelye lassú, még ha nagyon is forgalom van. Ezenkívül 24 órás, 7 órás szakértői támogatást nyújtanak, amely mindig segítséget nyújt Önnek, ha probléma merül fel.

Ha szeretne többet megtudni a Bluehost-ról, tekintse meg a teljes Bluehost-áttekintést.

Bluehost-wordpress-hosting

Ráadásul az IsItWP olvasók számára a Bluehost fantasztikus üzletet kínál. Feliratkozhat ma a Bluehost oldalra, és ingyenes domain, SSL tanúsítványt, és hatalmas 60% -os engedményt kaphat a tárhelyen. A Bluehost segítségével havonta 2,75 dollárral kezdheti meg webhelyének vagy blogjának építését. Fizessen évente, és takarítson meg nagyot a Bluehost-on.

A Bluehost PCI-kompatibilis webtárhely is.

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

Miután úgy döntött, hogy webhelynek választja a Bluehost szolgáltatást, kattintson a linkre a Bluehost webhelyre, majd kattintson a Kezd el most gomb. A következő lépés egy web hosting terv kiválasztása.

3. lépés: Válasszon egy webtárhely-tervet

Amikor feliratkozik a Bluehost szolgáltatásra, a rendszer felkéri a tárhely-terv kiválasztására. A Bluehost 3 különböző tárhely-tervet kínál: Basic, Plus és Choice Plus. Exkluzív Bluehost ajánlatunkkal az alapcsomag csak 2,75 dollár havonta, a Plus csomag havonta 4,95 dollár, a Choice Plus csomag havi 5,45 dollár. Mindegyik terv tartalmaz egy ingyenes domain nevet és SSL tanúsítványt.

Bluehost-hosting-tervek

Az egyik fő különbség a tervek között a felépíthető webhelyek száma és a webhelyterület. Az alapterv segítségével csak 1 weboldalt építhet fel, és 50 GB webhelyet fog kapni. A többi tervvel korlátlan számú webhelyet hozhat létre, és nincs szabad webterülete.

Az új webhelytulajdonosoknak javasoljuk az Alapcsomag választását. Ezután webhelye és vállalkozása növekedésével szükség szerint frissítheti tervét.

Összefüggő: 10 legjobb brit web hosting szolgáltatás

Miután elhatározta, hogy melyik webtárhely-tervre van szüksége, kattintson a zöld „Kiválasztás” gombra a folytatáshoz.

4. lépés: Válasszon egy domain nevet

A terv kiválasztása után a webhely hostjának következő lépése a domain név kiválasztása. A domain név az a cím, amelyet az emberek beírnak a böngésző URL-sávjára, hogy elérjék a webhelyet. A részletesebb leírásért, valamint a webhelyére megfelelő domain név kiválasztásához kapcsolódó tippekért olvassa el a másik bejegyzésünket, amely áttekinti, mi a domain név és hogyan működik.

Mint már említettük, a Bluehost segítségével ingyenes domain nevet kap, amikor feliratkozik a web hosting szolgáltatásra. Miután kiválasztotta a Bluehost tervet, a rendszer felkéri a domain név kiválasztására.

Menj a Új domain szakasz az oldalon, és írja be a webhelyéhez kiválasztott domain nevet. Ezután kattintson a kékre Következő gomb.

Bluehost-choose-a-domén

Ezután írja be fiókja adatait. Beírhatja a nevét, e-mail címét és egyéb adatait, ha szeretné, vagy ha gyorsabb regisztrációt szeretne, kattintson a Jelentkezzen be a Google-lal gomb.

Bluehost-fiók-létrehozó

Ha befejezte az adatok megadását, görgessen az oldal aljára a Csomaginformáció szakasz. Ban,-ben Számlaterv mezőben kiválaszthatja az alaptervet 12, 24 vagy 36 hónapra. Javasoljuk, hogy válassza ki a 36 hónapos tervet, mert pénzében a legtöbbet hozza meg. Itt kiválaszthatja azt is, hogy törölje-e az előzetesen kiválasztott bővítmények jelölését, ha szeretné, bármikor később is hozzáadhatja őket, ha szeretné..

Bluehost-csomag-információ

Végül görgessen tovább az oldalon, és írja be fizetési adatait, elfogadja a szolgáltatási feltételeket, majd kattintson a Beküldés gomb.

5. lépés: Telepítse a WordPress-t

Miután megvásárolta a webtárhelyét és kiválasztotta a domain nevet, a következőképpen telepítenie kell a WordPress alkalmazást. A Bluehost szerencsére nincs bonyolult telepítési folyamat. A Bluehost automatikusan telepíti a WordPress programot, és közvetlenül a Bluehost irányítópultjáról jelentkezhet be a WordPress oldalra.

Amikor befejezte a tárhely-előfizetés feliratkozását, a rendszer felkéri a WordPress téma kiválasztására. Az induláshoz bármilyen témát kiválaszthat, mert később bármikor könnyen megváltoztathatja a témát.

Válassz wordpress-téma

Ezután felkérést kap, hogy válasszon nevet a webhelyének és egy címkét.

create-new-wordpress-site-host-a-honlap

Az adatok megadása után kattintson a gombra Következő. A Bluehost ezután telepíti a WordPress alkalmazást az Ön számára. Amikor a WordPress telepítése befejeződött, megjelenik az alábbi képernyő.

host-a-website-wordpress telepíteni

Most bejelentkezhet a WordPress webhelyére, és megkezdheti az építkezését. Jelentkezzen be a webhelyére wp-admin az URL végéig, amely így néz ki:

http://mywebsite.com/wp-admin

Írja be az e-mail címre elküldött bejelentkezési hitelesítő adatokat, majd kattintson a gombra Belépés gomb.

host-a-website-wordpress-bejelentkezés

Most, hogy már üzemelteti webhelyét, mi a következő lépés?

Gondolkodhat azon, hogy mit tegyen a következő lépésben, miután bejelentkezett a WordPress webhelyre. Nos, itt az ideje, hogy megkezdjem webhelyének felépítését és testreszabását! Néhány dolog, amit meg kell tennie, a következők:

 • Válasszon egy WordPress témát, amely tökéletes a webhelyéhez.
 • Hozzon létre oldalakat a webhelye számára, például egy Kezdőlapot és például egy Névjegy oldalt.
 • Adjon hozzá egy kapcsolatfelvételi űrlapot webhelyéhez egy WordPress plugin segítségével, például WPForms.
 • Telepítsen néhány más WordPress-bővítményt, hogy még hatékonyabbá tegye webhelyét, például a SEO-bővítményeket.
 • Indítsa el az e-mail listát egy olyan eszközzel, mint a OptinMonster.

Reméljük, tetszett neki ez a bejegyzés, és hogy most már tudja, hogyan kell webhelyet üzemeltetni. Ha tetszett ez a cikk, akkor érdemes megnézni a megosztott vs. VPS vs dedikált tárhely és a WordPress blog elindításának egyéb bejegyzését.& Extra jövedelemszerzés).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map