Hogyan telepítsük a WordPress programot – Kezdő útmutató (lépésről lépésre)


El szeretné kezdeni a WordPress használatával webhelyének elkészítésében? A WordPress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS) és weboldal készítő a világon.

Ebben a cikkben megosztjuk a WordPress telepítésének módját több platformon keresztül.

A WordPress-t a világ webhelyeinek több mint 30% -a használja, ami a leginkább használt szoftvert egy weboldal létrehozásához használja. A beállítás egyszerű, és segít webhelyek vagy blogok gyors elindításában. A WordPressnek két típusa van: WordPress.com, amely egy hostolt megoldás; és a WordPress.org, más néven önálló üzemeltetett WordPress.

Ebben az útmutatóban a saját üzemeltetésű WordPress-t fogjuk használni. Számos jó WordPress tárhely szolgáltató egy kattintással telepítheti a WordPress programot. A telepítési folyamat azonban az egyes tárolópaneleken eltérő.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan telepítheti a WordPress-t a MOJO Marketplace, a Fantastico, a Softaculous, az SimpleScripts és más vezérlőpanelek segítségével. Ez egy átfogó útmutató, tehát a tartalomjegyzéket írjuk le, hogy könnyebben megtalálhassuk a kívánt telepítési folyamatot:

WordPress telepítése: Tartalomjegyzék

én. A WordPress telepítése: Előfeltétel
II. A WordPress telepítése különféle webtárhely-szolgáltatókra

 1. Hogyan telepítsük a WordPress programot a Bluehost
 2. Hogyan telepítsük a WordPress programot a SiteGround
 3. Hogyan telepítsük a WordPress programot a WPEngine

III. A WordPress telepítése az 1-kattintásos telepítőkkel

 1. Hogyan telepítsük a WordPress programot a Fantastico
 2. Hogyan telepítsük a WordPress programot a Softaculous
 3. Hogyan telepítsük a WordPress programot a QuickInstall
 4. Hogyan telepítsük a WordPress programot a MOJO piactér

IV. További WordPress telepítési útmutatók

 1. Hogyan telepítsük a WordPress programot a FTP
 2. Hogyan telepítsük a WordPress programot az Ön nyelvén
 3. Hogyan telepítsük a WordPress Multisite Network
 4. Hogyan telepítsük a WordPress programot a A számítógéped
 5. Teendők a WordPress telepítése után

Teendők a WordPress telepítése előtt

A WordPress telepítése előtt meg kell vásárolnia egy domain nevet és az internetes tárhelyet.

A webhostinghoz a Bluehost alkalmazást ajánljuk. Ez a világ egyik legnépszerűbb tárhely-szolgáltatója, és a WordPress hivatalosan is ajánlja.

Felhasználóink ​​számára ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt és 60% -os KI-t kínálnak a webtárhelyen.

Hozzon létre egy blogot a Bluehost webhelyen

Kattintson ide az exkluzív Bluehost ajánlat igényléséhez »

A domain név és a webtárhely megvásárlása után készen áll a WordPress telepítésére.

Hogyan telepítsük a WordPress-t a Bluehost-ba

A Bluehost az egyik legnépszerűbb név a hostolási szolgáltatásokról. A WordPress telepítése a Bluehost segítségével rendkívül gyors és egyszerű. Valójában nem kell sokat tennie, mert amikor feliratkozik a Bluehost-ra, automatikusan telepíti a WordPress-t a domain névbe.

Így közvetlenül bejelentkezhet fiókjába, és lépjen a Saját oldalak fülre a bal oldalon, és kattintson a Bejelentkezés a WordPress-be gombot a jobb oldalon.

telepítse a WordPress-t a bluehost-ba

Ezzel a WordPress adminisztrációs területre jut, ahol a WordPress szokásos módon elkezdi használni. Ha a WordPress-et egynél több webhelyre szeretné telepíteni, akkor az is lehetséges.

A Bluehost lehetővé teszi a WordPress telepítését korlátlan számú helyre az összes hostolási tervhez, az alapszintű kivételével. A webhelyre kattintva további webhelyeket adhat hozzá a tárhelyéhez Webhely létrehozása gombot a Saját oldalak választási lehetőség.

telepítse a WordPress-t a bluehost-ba

Most elindul a Bluehost által irányított WordPress telepítővarázsló. Most létrehozhat egy új WordPress-webhelyet a webhelynév és a címke megadásával. Ha kész, kattintson a Következő gomb.

A következő lépésben válassza ki a megvásárolt domain nevet. Ha még nem rendelkezik domain névvel, akkor megvásárolhatja azt a Domains oldal a Bluehost irányítópulton.

Most, hogy hozzáadta a domainjét, hagyja üresen a könyvtárat. A Bluehost automatikusan hozzáadja ezt a mezőt az Ön számára. A telepítő megjelenít néhány beépülő modult, amelyek közül választhat.

Most nyomja meg a Következőgomb. Néhány perc múlva a Bluehost telepítője beállítja a WordPress programot. A telepítés befejezése után sikeres üzenetet fog látni.

Bluehost telepítő

Ezeket az adatokat e-mailben is megkapja. Most kattintson a Bejelentkezés a WordPress-be gombra kattintva léphet be új webhelyének adminisztrációs területére. Ez könnyű, igaz?

A WordPress telepítése a SiteGround-ben

A SiteGround egy népszerű hostolási lehetőség kezdőknek és haladó felhasználóknak egyaránt. Itt található több a SiteGround-ról. Tárhelyüket a WordPress számára optimálisan optimalizálták, és a telepítése rendkívül egyszerű.

Miután regisztrált a SiteGround-re, megjelenik egy felugró képernyő egy üdvözlő üzenettel. Megkérdezi tőle, hogy szeretné most beállítani a webhelyét.

WordPress telepítése a webhelyre

Válaszd ki a Indítson el egy új webhelyet lehetőséget, és válassza a lehetőséget WordPress. Most átirányítja egy új képernyőre, ahol meg kell adnia a WordPress telepítési adatait. Írja be a hitelesítő adatait, majd kattintson a megerősít gomb.

telepítse a wp-t a helyszínen

Ezzel új képernyőre lép. Átugrani a beállításokat ezen az oldalon, és rákattinthat a Teljes telepítés gomb.

SiteGround telepítés

A telepítő cselekszik, és amikor elkészült, sikeres üzenetet fog látni a képernyőn. Látni fogja egy opciót is Folytassa az ügyfél területét gomb.

Az ügyfél területén kattintson a Saját számláim fület. Itt egy opciót hívnak Lépjen a Rendszergazda panelre. A fülre kattintva beléphet a WordPress adminisztrációs paneljébe.

És ez az. A WordPress sikeresen telepítve lett a SiteGround tárhely-fiókjára.

A WordPress telepítése a WP Engine programban

A WPEngine egy felügyelt WordPress tárhely-szolgáltató, amely gondoskodik a WordPress összes tárhelyigényéről. Ez kezeli a WordPress webhely frissítéseit, a telepítést és a teljesítmény optimalizálását, így könnyedén bővítheti vállalkozását. Tudjon meg többet a WP Motorról itt.

Mivel a WPEngine egy felügyelt WordPress-tárhely, regisztrációkor automatikusan telepíti a WordPress-t.

Ha szeretne, további webhelyeket is felvehet. Először jelentkezzen be a WP motor műszerfal és megy Sites.

Látja, hogy az összes webhely neve megjelenik a képernyőn. Most kattintson a Webhely hozzáadása gombra egy új WordPress telepítés hozzáadásához.

A következő képernyőn hozzáadhatja a termelési környezet nevét. Adja hozzá a preferencia nevét és kattintson a Környezet létrehozása gomb.

Most megkezdődik a művelet. A DNS-változások nyilvánvalóan némi időt vesz igénybe a terjesztés során. Ha ez megtörtént, az oldalsávon található linkre kattintva hozzáférhet a WordPress rendszergazda területéhez.

Használhatja a Domain hozzáadásalink a domain hozzáadásához a webhelyére. A WP Engine azonban nem kínál domainneveket. Tehát meg kell vásárolnia egy domain nevet az egyik domain regisztrálótól, ahol a domain DNS-beállításait a WP Engine-re kell mutatnia..

Ehhez szükség van a webhely IP-címére és CNAME-re. Ez az információ elérhető a webhely áttekintő oldalán. Az alapbeállítás minden domain regisztrátor esetében azonos. Itt megmutatjuk, hogyan lehet felhasználni ezeket az információkat a Domain.com webhelyen.

DNS-információk hozzáadása a Domain.com webhelyen

Először jelentkezzen be a domain.com fiók irányítópultjába, majd kattintson a gombra DNS és névkiszolgálók.

Most kattintson a következő képernyőre a szerkesztése gombot a WP Engine által biztosított IP-cím hozzáadásához.

Ha kész, kattintson a Frissítse a DNS-t gomb.

WPEngine frissítés DNS

Ezután ellenőriznie kell, van-e CNAME rögzítse a nevét a www-val. Ha igen, akkor szerkesztenie kell a CNAME rekordot. Ellenkező esetben folytassa és kattintson a DNS-rekord hozzáadása gomb. Most a Érték mezőbe írja be a CNAME aldomain által a WPEngine által biztosított, majd kattintson a DNS hozzáadása gomb.

És ez elég sok. A domain nevére most már sikeresen utalt a WordPress webhely, amelyet a WP Engine üzemeltet.

A WordPress telepítése a Fantastico használatával

A Fantastico több web hosting központban érhető el. Ez egy automatikus telepítő, amellyel gyorsan telepítheti a WordPress programot.

A webtárhely irányítópultján a Szoftver szakaszt kell keresnie a Fantastico telepítő.

Fantastico Installer

Kattintson a Fantastico ikonra, és megnyílik az automatikus telepítő lehetőségei.

Jegyzet: Különböző web hosting cégek használják a Fantastico különböző verzióit. Néhányan még mindig régebbi verziókat használnak, míg mások frissülnek a legújabb automatikus telepítő szoftverre. A különbség a tervezésben és a színekben lesz. A WordPress alapvető telepítési lépései azonban minden verzióban hasonlóak.

A bal oldali menüben megjelenik az összes alkalmazás listája, beleértve a WordPress-t is. Egyszerűen megy Blogok »WordPress.

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy elolvassa a népszerű CMS piaci részesedést.

Ezután megjelenik a WordPress áttekintése és egy nagy Telepítés gomb, amely megmutatja a telepítendő WordPress verziót.

Fantastico WordPress

Kattintson a WordPress telepítése gombra.

Ezután felkérést kap arra, hogy válassza ki a domain nevét, az alkönyvtárat (ezeket az információkat csak akkor adja hozzá, ha a WordPress-t egy alkönyvtárba kívánja telepíteni; ha nem, akkor hagyja ezt a mezőt üresen), felhasználónevet, jelszót és e-mailt folytatni.

Fantastico automatikus telepítő

A szükséges információk hozzáadása után rá kell kattintania a Beküldés gomb.

Megkezdődik a telepítési folyamat, és ugyanazon a képernyőn megjelenik egy folyamatjelző sáv. A telepítés befejezése után sikeres üzenetet fog látni.

Jegyzet: Ha a WordPress legújabb verziója nincs telepítve, akkor nem kell aggódnia. Ha bejelentkezik a WordPress rendszergazdai fiókjába, értesítést kap a legújabb verzióra való frissítésről.

A WordPress telepítése a Softaculous használatával

A Softaculous egy másik WordPress automatikus telepítő szkript, amelyet több webtárhely szolgáltató használ. A Fantastico-hoz hasonlóan működik, és segít a WordPress azonnali telepítésében. Számos nagy tárhelyszolgáltató, mint például a SiteGround, az InMotion Hosting stb. Kínálnak Softaculous-ot a web hosting irányítópultjain.

Be kell jelentkeznie a webtárhely vezérlőpultjába, és a Szoftver szakaszban meg kell keresnie a Softaculous kifejezést. Néhány vezérlőpulton a Softaculous Apps Installer szakaszt külön találja meg, ahol az összes alkalmazás látható az irányítópulton. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül kattintson a WordPressre, és telepítse.

Softaculous

Bármelyik lehetőséget választhatja a WordPress telepítéséhez. Ha rákattint a WordPress ikonra a Softaculous Apps Installer szakasz alatt, akkor megmutatja a WordPress áttekintését. Vannak más lapok is, például a Telepítés, Funkciók, A képernyőképeket stb. Az induláshoz keresse meg a Telepítés lapot.

Telepítse a WordPress programot a Softaculous alkalmazásból

Először ki kell választania a Http: // vagy a Http: // www protokollokat. Ha SSL-t és HTTPS-t használ, akkor egyszerűen válassza a Https: // vagy Https: // www lehetőséget a protokoll legördülő menüből..

Válassza ki a protokollt

Ezután ki kell választania azt a domain nevet, ahová telepíteni kívánja a WordPress programot. A domain név kiválasztása után fel kell vennie egy alkönyvtárat (például: mywebsite.com/wp), ahova a WordPress telepítését el kívánja végezni. A könyvtár automatikusan létrejön a megadott névvel, és a WordPress telepítésre kerül.

Ha azonban a WordPress programot a gyökérkönyvtárba telepíti (például: mywebsite.com), akkor hagyja üresen a Címtár mezőt.

Most, hogy készen áll a szoftverbeállításra, egyszerűen görgessen le a webhelybeállításokhoz.

Webhelybeállítások

A webhely nevét és leírását hozzá kell adnia. Ezek a részletek nem állandóak, és később megváltoztathatja azokat a WordPress rendszergazda irányítópultján.

Ezt követően meg kell adnia egy felhasználónevet, jelszót és e-mail címet a hitelesítő adatok létrehozásához a WordPress rendszergazda területén. Használhatja a Softaculous jelszógenerátort erős jelszó hozzáadásához, vagy használhatja ingyenes erős jelszógenerátorunkat. Ezenkívül ellenőriznie kell, hogy a felhasználónév egy nem szótárhoz tartozó szó.

Nincs azonban megadott szabály a felhasználónév vagy a jelszó beállítására. Ön szabadon választhatja meg a kívánt felhasználónevet és egy könnyen megjegyezhető jelszót. Javasoljuk, hogy tartson fenn erős jelszót, így webhelye továbbra is biztonságban van a hackerekkel szemben. Nézze meg ezt az útmutatót hogyan kell kezelni a jelszavakat részletesebb információkért.

Az e-mail mező fontos, mivel minden értesítést az itt megadott e-mail címre küldünk. Ezek az értesítések tartalmazzák a frissítési figyelmeztetéseket, a jelszó visszaállítását és még sok más.

Opcionális beállítások

Miután elkészült a Webhely-beállításokkal, tovább gördítheti a pluginek és a téma kiválasztásához. Ezek opcionális beállítások, és a telepítés után kezelheti azokat a WordPress rendszergazda irányítópultján is. Kattintson a Telepítés gombra.

Néhány perc alatt sikeres üzenetet fog látni a WordPress telepítéséhez. Amíg a folyamatjelző sáv nem mutatja 100% -ot, a problémák elkerülése érdekében javasoljuk, hogy maradjon a telepítő képernyőn.

Sikeres WordPress telepítés

A sikeres telepítés után olyan részleteket fog látni, mint a webhely URL-je és a WordPress rendszergazdai hozzáférési URL-je.

A WordPress telepítése a QuickInstall használatával

A QuickInstall egy automatikus telepítő a WordPress és sok más alkalmazás számára. Több webtárhely-vezérlőpanelen is elérhető, ideértve a HostGator-ot és másokat is. A különböző tárhely-irányítópultok eltérő lehet a QuickInstall megjelenésével, de a WordPress szolgáltatásai és telepítésének folyamata majdnem ugyanaz..

Be kell jelentkeznie a webtárhely irányítópultjába, és keressen a Szoftver szakaszban. Itt megtalálja a QuickInstall ikon. A folytatáshoz kattintson a QuickInstall elemre.

QuickInstall cPanel

Elindítja a Gyors telepítés oldalt minden alkalmazásával, beleértve a WordPress-t is, az 1-kattintásos telepítés szakasz alatt. Egyszerűen kattintson a WordPress linkre a kezdéshez.

WordPress telepítés

Mint sok más telepítő szkript, ez megmutatja a WordPress áttekintést és egy gombot a telepítéshez. Kattintson a Telepítse a WordPress alkalmazást gomb.

Telepítse a WordPress alkalmazást

Ezután hozzá kell adnia a WordPress telepítéséhez szükséges részleteket.

Először válassza ki azt a domain nevet, ahová telepíteni kívánja a WordPress programot. A következő mezőbe hozzá kell adnia egy alkönyvtárat. Ha a WordPress programot a gyökérkönyvtárba szeretné telepíteni (example.com), akkor hagyja ezt a mezőt üresen.

Telepítse a WordPress alkalmazást a QuickInstall alkalmazásban

A továbbiakban be kell írnia az adminisztrátor e-mail címét, a blog címét vagy a webhely nevét, az admin felhasználónevét, utónevét és vezetéknevét. Ezeket az adatokat rendszergazda felhasználó létrehozásához használja a WordPress telepítéséhez.

A felhasználói adatok hozzáadása után meg kell kattintania a WordPress telepítése gombra.

A WordPress telepítése elindul, és néhány percig tart a folyamat befejezéséhez. Miután a telepítés sikeresen befejeződött, látni fogja a bejelentkezési adatokat a webhely URL-jeivel és a WordPress adminisztrációs területével.

A WordPress telepítése a MOJO Marketplace segítségével

A MOJO Marketplace támogatja az egy kattintással elérhető telepítő eszközt, amelyet több webtárhely-szolgáltató használ az olyan alkalmazások gyors telepítéséhez, mint a WordPress. Ez elérhető a webtárhely vezérlőpultján.

Ha Bluehost webtárhelyet használ, akkor be kell jelentkeznie a tárhely vezérlőpultján, és fel kell lépnie a webhelyre.

A MOJO egy kattintással telepíthető

Innentől rá kell kattintania a WordPress telepítése vagy az 1-kattintásos telepítés ikonra. Ha rákattint a WordPress telepítése ikonra, akkor átirányítja Önt a domain név kiválasztására és a könyvtár nevének hozzáadására (csak akkor, ha a WordPress programot olyan almappába szeretné telepíteni, mint a example.com/wp)..

Ezután kattintson a Következő gomb.

Válassza ki a domaint és a könyvtárat

Most felkérést fog adni az adminisztrátori információk, például a webhely címe, az admin felhasználóneve, az admin jelszava és az admin e-mail címe megadására. Ezenkívül meg kell jelölnie a felhasználási feltételeket. Ezután kattintson a Következő gomb.

Rendszergazda felhasználói információk

A képernyő tetején megjelenik egy folyamatjelző sáv, és erről értesítést kapunk, amint a WordPress telepítve van. A bejelentkezési adatok megtekintéséhez kattintania kell a linkre.

Telepítés befejezve

Amint rákattint a linkre, megjelenik egy sikeres üzenet és a WordPress rendszergazdai hozzáférése (felhasználónév és jelszó).

WordPress rendszergazdai hozzáférés

A WordPress telepítése az FTP használatával

Szeretné manuálisan telepíteni a WordPress-t egy FTP-kliens használatával? Még néhány lépést hozzáad a telepítési folyamathoz. Javasoljuk, hogy nézze át ezt az útmutatót a következő oldalon az FTP használata a WordPress fájlok feltöltéséhez részletesebb információkért.

Mielőtt elkezdenénk, le kell töltenie a a legújabb WordPress verzió a hivatalos oldalukról. Egyszerűen bontsa ki a fájlt, és használjon olyan FTP-ügyfelet, mint például a FileZilla, és töltse fel a WordPress fájlokat a gyökérkönyvtárba. A gyökérkönyvtár általában / public_html /.

Ha a WordPress-t egy alkönyvtárba szeretné telepíteni (például: mywebsite.com/wp), akkor létrehozhat egy mappát a gyökérkönyvtárban a megfelelő névvel, és feltöltheti a WordPress-fájlokat. Ebben az esetben a kiterjesztés az FTP kliensen / public_html / wp lesz.

Az FTP-kliens segítségével telepítse a WordPress-t

A WordPress fájlok feltöltése után új adatbázis létrehozásához be kell jelentkeznie a webtárhely vezérlőpultján. A cPanel-ben meg kell keresnie az Adatbázisok részt, és rá kell kattintania a MySQL adatbázisok ikon.

MySQL adatbázisok

Az Új adatbázis mezőbe hozzá kell adnia az adatbázis nevét. Ezután kattintson a Adatbázis létrehozása gomb.

Új adatbázis

Az adatbázis létrehozása után be kell írnia a MySQL felhasználónevét és jelszavát. Ezek a hitelesítő adatok az adatbázishoz tartoznak, és felhasználásra kerülnek a WordPress konfigurációs fájljában.

A felhasználónév és jelszó hozzáadása után meg kell kattintania a Hozzon létre egy felhasználót gomb.

Hozzon létre egy felhasználót

A felhasználó létrehozása nem elegendő. Az adatbázishoz való kapcsolódáshoz hozzáférést kell biztosítania ehhez az új felhasználóhoz. Egyszerűen vegye fel a felhasználót az adatbázisába minden jogosultsággal.

Ehhez el kell mennie a Felhasználó hozzáadása az adatbázishoz szakasz ugyanazon az oldalon. A Felhasználó legördülő menüben válassza ki a létrehozott új felhasználót, majd az adatbázis legördülő listában válassza ki az adatbázisát. Ezután kattintson a hozzáad gomb.

Felhasználó hozzáadása az adatbázishoz

Megmutatja a felhasználói jogosultságok oldalt. Meg kell jelölnie az új felhasználó összes jogosultságát, hogy módosítsa az adatbázisát.

Ezután lépjen tovább a telepítési folyamatba. A telepítés megkezdéséhez meg kell böngésznie a WordPress URL-t. Ha a WordPress fájlokat feltöltötte a fő gyökérkönyvtárba, akkor a domain név a WordPress URL lesz (például: www.mywebsite.com)

Először felkéri, hogy válasszon nyelvet. A nyelv kiválasztása után kattintson a Folytatni gomb. Most a teljes WordPress telepítési folyamat ugyanazon a nyelven zajlik. Ha nem elégedett a nyelvválasztással, később megváltoztathatja azt a WordPress rendszergazdai beállításai között.

Válasszon nyelvet

Ezután megjeleníti az üdvözlő üzenetet és az új WordPress telepítéssel kapcsolatos információkat. Olvassa el ezt az információt, mivel a WordPress hozzáférni fog az adatbázis hitelesítő adataihoz a megfelelő indításhoz.

Kattintson a Gyerünk! gomb.

Telepítse a WordPress manuálisan

Most egy űrlapot fog látni, amelyhez hozzá kell adnia az adatbázis nevét, felhasználónevét és jelszavát. Ezután kattintson a Küldés gombra.

Hozzon létre WordPress konfigurációs fájlt

Ha sikeresen csatlakozik az adatbázishoz, megjelenik egy üzenet a WordPress-től, és rá kell kattintania Futtassa a telepítést gombot a folytatáshoz.

Futtassa a telepítést

A WordPress a háttérfolyamatot futtatja, amely magában foglalja a táblázatok létrehozását az adatbázisban, és a következő lépésre való feljutást.

A WordPress-webhely beállításához be kell írnia a webhely címét, felhasználónevét, jelszavát és e-mail címét.

A fejlesztési szakaszban előfordulhat, hogy nem akarja, hogy a keresőmotorok látják webhelyét, ezért ellenőriznie kell a keresőmotorok láthatósági opcióját. Ezt a beállítást később megváltoztathatja a WordPress admin fiókból.

A WordPress webhelybeállításai

Miután rákattint a WordPress telepítése gombra, az befejezi a telepítési folyamatot, és sikeres üzenetet jelenít meg. Emellett látni fogja a bejelentkezési hitelesítő adatokat a WordPress rendszergazdai fiókjának eléréséhez.

A WordPress sikeres telepítése

A WordPress telepítése az Ön nyelvén

A WordPress szinte minden nyelvre le van fordítva a világon. A WordPress könnyen telepíthető a saját nyelvén.

Néhány példa: a WordPress olyan nyelveket tartalmaz, mint például angol, francia, spanyol, kínai (han), japán, arab, koreai, német, héber, hindi és egyéb.

A WordPress telepítése közben megkérdezi, hogy válasszon egy nyelvet, majd a további telepítés a kiválasztott nyelven történik. Ha azonban először az angol nyelvet választja, és később meg akarja változtatni a nyelvet, akkor meg kell látogatnia Beállítások »Általános oldal a WordPress rendszergazdai fiókjában.

A webhely nyelve

Olvassa el ezt az útmutatót is hogyan lehet többnyelvű webhelyet létrehozni a WordPress programban további részletekért.

Hogyan telepítsünk egy WordPress többhelyes hálózatot

Alapértelmezés szerint a WordPress többoldalú funkcióval rendelkezik. A többhelyes hálózat felhasználásával egynél több webhelyet hozhat létre és kezelhet egyetlen WordPress telepítés alatt. A WordPress többhelyes hálózat erős, és könnyen kezeli az új webhelyeket alkönyvtárakban vagy altartományokban.

Hasznos nagyvállalatoknak, kormányzati szervezeteknek, tagsági webhelyeknek, oktatási intézményeknek, utazási cégeknek és még sok másnak.

A részletes utasításokat a WordPress többhelyes hálózatának telepítéséhez és beállításához kövesse a teljes útmutató alatt.

A WordPress telepítése a számítógépre

Telepíteni szeretné a WordPress-t a számítógépére? Sok kezdő szeretné létrehozni webhelyét egy helyi kiszolgálói környezetben, mielőtt másoknak megmutatná. A webhelyet élő környezetben is felépítheti, ha egyszerűen elriasztja a keresőmotorokat az Ön webhelyének megtekintéséhez.

Emellett sokan szeretnék telepíteni a WordPress-t a számítógépükre témák, beépülő modulok fejlesztésére vagy a kód tesztelésére..

A WordPress számítógépre telepítése nem lesz mindenki számára látható, amíg el nem éli a domainjén.

A Windows felhasználók számára a WordPress telepítéséhez le kell töltenie és telepítenie kell a WAMP-ot. A Mac felhasználóknak azonban be kell állítaniuk a Mamp programot a számítógépükön a helyi WordPress telepítéshez.

Olvassa el a WordPress átviteléről a helyi kiszolgálóról az élő webhelyre vonatkozó útmutatót is, lépésről lépésre.

Teendők a WordPress telepítése után

A WordPress sikeres telepítése után ki kell választania a témát és a pluginokat a webhely megfelelő elindításához.

WordPress téma kiválasztása

Egy téma vagy webhelysablon lesz a WordPress webhelyének kialakítása / stílusa. Több százezer WordPress témát talál az interneten és a WordPress lerakatban. Azonban nehéz kiválasztani a témát, ha ilyen sok választási lehetősége van. Javasoljuk, hogy rendezze a WordPress témákat az üzleti fülke szerint, majd ellenőrizze a legjobb WordPress témák szakértőjét.

Ezt a listát folyamatosan frissítjük, így megtalálja a webhely legújabb és legcsodálatosabb WordPress témáit.

A legjobb WordPress plugins kiválasztása

A WordPress rugalmas és könnyen beállítható. Ez lehetővé teszi a webhelyén a kívánt szolgáltatások hozzáadását a WordPress plugins segítségével. Függetlenül attól, hogy hozzáad egy kapcsolatfelvételi űrlapot, optimalizálja webhelyét a keresőmotorok számára, megóvja webhelyét a hackerekkel szemben, vagy bármilyen más funkciót a webhelyén élvezni, nagy eséllyel talál egy plugint a WordPress könyvtárban.

A WordPress lerakaton kívül prémium bővítményeket is találhat, amelyek harmadik fél eszközeként állnak rendelkezésre az interneten, hogy bővítsék a webhely funkcióit..

Összezavarodott, mely plugins-eket kell telepítenie a WordPress-webhelyre? Az alábbiakban felsoroljuk azokat a bővítményeket, amelyek részleteit közvetlenül a telepítés után hozzá kell adnia a webhelyéhez:

 • Kapcsolatfelvételi űrlap hozzáadása: Fel kell vennie a kapcsolatfelvételi űrlapot a WordPress webhelyére. Érdemes lehet megnézni a WordPress kapcsolattartó űrlap legjobb beépülő moduljait is.
 • Adja hozzá a Google Analytics követését: Adja hozzá a Google Analytics követését új WordPress webhelyére a MonsterInsights plugin.
 • WordPress biztonság: A WordPress webhelyének biztonságosabbá tételéhez telepítse a WordPress legjobb biztonsági bővítményeit. További részletekkel el kell olvasnia a WordPress végső biztonsági útmutatóját.
 • A WordPress SEO fejlesztése: Optimalizálja webhelyét SEO-ra a legjobb WordPress SEO-bővítmények segítségével.
 • WordPress teljesítmény: Gyorsítsa fel a WordPress webhelyet a legjobb WordPress gyorsítótárazási és más WordPress teljesítmény-bővítmények telepítésével.
 • A spamkel kapcsolatos megjegyzések megakadályozása: Tartózkodjon távol a spam megjegyzéseitől, ha telepíti az Akismet beépülő modult a WordPress blogjára.
 • Növelje webhelyét: Könnyen növelheti webhelye forgalmát és ügyfeleit a WordPress vezető generációs beépülő moduljainak használatával.

Ha valaha is szeretne domaineket váltani, akkor olvassa el ezt az érdekes lépésről lépésre vonatkozó cikket arról, hogyan helyezze át a WordPress webhelyét egy új domain névbe. És ha úgy gondolja, hogy meg akarja változtatni a CMS-t, akkor olvassa el a WordPress alternatívák cikkünket, felsorolva a WordPress legfontosabb versenytársait.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni a WordPress telepítését. Érdemes lehet megnéznie útmutatót arról is, hogyan lehet a WordPress webhelyet a nulláról elindítani (lépésről lépésre).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map