Lásd: a WordPress témák widgetizálása milyen egyszerű

A témák widget-elkészítése valójában nem olyan nehéz, mint gondolnád. A téma widgetizálása általában az oldalsáv elemeinek készenléti készítését jelenti. Megyek át pontosan mi a widget-kész téma egy előző cikkben. Ha tiszta CSS-ben van kódolva témája, akár 5 percet is igénybe vehet, vagy kevesebb, és megmutatom, hogyan.


 • Annak biztosítása, hogy a témája „widget-barát”
 • Funkciók .php fájl létrehozása az oldalsáv regisztrálásához
 • Helyezze be a statikus oldalsávot a dinamikus oldalsáv feltételes címkéjébe
 • Több widgetre kész terület készítése
 • A kreatív eszközök kreatív használatának módjai

Kezdje el a témák widgetizálását, és olvassa tovább …

Az első dolog, amit meg kell tennie, győződjön meg arról, hogy az oldalsávod (vagy bármi, amit widgetet készítesz) az, amit szeretek a barátságos widgetnek hívni. Ez magában foglalja a HTML bizonyos formátumú formázását. A widgetkész WordPress-téma ideális oldalsávja így van kódolva:

Kategóriák

Figyelem, ez nagyon tiszta kód. Nincsenek divs és hozzáadott osztályok a

  és
 • címkék.

  A következő négy példa szintén widgethető.

  Kategóriák

 • Kategóriák

 • Kategóriák

  Kategóriák

  Igen, ezekhez a példákhoz hozzáadtak divs, de működnek a WordPress widget rendszerrel. Mindaddig, amíg a kettő között nincs semmi

   Címkékre van szükség a CSS stílusához, akkor jónak kell lennie. Ennek kapcsán a következő példa található nem widget barátságos.

   Kategóriák

   Ennek oka az, hogy vannak stílusok hozzáadva a

    és
   • címkéket. Győződjön meg arról, hogy témája az „ideális” widget egyik barátságosabb módon van kódolva, hogy elkerülje ezt a kérdést.

    Regisztrálja az oldalsávokat

    A következő lépés az elrendezés értékelése. Hány widgetizált területet akar? Az egyik nem jelent problémát. Kettő vagy több sem jelent problémát. Még különféle formátumban is formázhatja őket, mindaddig, amíg a widget-barátságosak, a fentiek szerint.

    Az első dolog, amire szüksége lesz, a functions.php fájlt a témakönyvtárban. Ez egy olyan fájl, amellyel módosíthatja a WordPress funkciót PHP-kóddal, plugin nélkül – vagy az alapkód szerkesztése nélkül. Mindez egy meghatározott témába épül.

    Visszatérünk erre az ideális widget-barát oldalsáv-formátumra, ez a bejegyzés első példája. Az oldalsávnak a formázással történő regisztrálásához a következő kódot helyeznénk a function.php fájlba.

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘előző widget’ => „”,
    ‘után_widget’ => „”,
    ‘előtt_cím’ => ‘

    ‘,
    ‘után_cím’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Nagyon érthetőnek tűnik, igaz? A „Kategóriák” címet beillesztették

    és

    , ezért feltesszük, hogy ez az előzetes cím és az után megnevezett érték. Kódot helyezhet a másik elő- és utáni modulba is, hogy minden egyes widget-elemet beilleszthessen egy másik kódba, amelyre az elrendezéshez szüksége lehet.

    Sidebar Feltételes címkék

    Hé, feltételes címke? remélhetőleg ez ismerősnek tűnik. Valami hasonlót használunk annak ellenőrzésére, hogy az oldalsáv regisztrálva van-e a kütyükkel, és aktívak-e. Az oldalsáv tetejére (vagy arra a helyre, ahol meg akarja jeleníteni a kütyü megjelenését) helyezze el a következő kódot.

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ()): ?>

    Az oldalsó sáv bemegy a közbe, majd…

    <?php endif; ?>

    Győződjön meg róla, hogy van endif; a megnyitás után, ha egy bizonyos ponton kijelentés van, különben az egész témád eltörik. Ha ezen a ponton mindent megtett, a témának készen kell állnia a widgetre. De még nem végeztünk el …

    Több widget kész terület

    Néhány kiegészítéssel és változtatással a function.php fájlban, és néhány további, ha a témafájlokban szereplő állításokkal rendelkezhet, amennyit csak akar, és mindegyik saját egyedi névvel rendelkezik..

    Tegyük fel, hogy három oszlop elrendezése volt 2 oldalsávval – az egyik a bal oldalon, a másik a jobb oldalon. Mindegyiket külön-külön szeretné widgetni. Az első példa oldalsáv-felépítésével együtt dolgozunk. A function.php fájl így néz ki:

    <?php
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘név’ => ‘Bal oldali sáv’,
    ‘előző widget’ => „”,
    ‘után_widget’ => „”,
    ‘előtt_cím’ => ‘

    ‘,
    ‘után_cím’ => ‘

    ‘,
    ));
    if (function_exists (‘register_sidebar’))
    register_sidebar (array (
    ‘név’ => ‘Jobb oldalsáv’,
    ‘előző widget’ => „”,
    ‘után_widget’ => „”,
    ‘előtt_cím’ => ‘

    ‘,
    ‘után_cím’ => ‘

    ‘,
    ));
    ?>

    Vegye figyelembe a tömb új névrészét. Megnevezheti, amit csak akar, de próbáljon leíró jellegű lenni. Most, amikor az oldalsáv.php fájljára megy, vagy bárhol is található az összes oldalsáv a témájában, a következő feltételes címkét fogja használni – az oldalsáv nevével, amelyet a function.php fájlban választott. Ezenkívül kérjük, ellenőrizze, hogy a fájlban nincs-e hibás szóköz vagy sorszakadás, mivel a figyelmeztető üzenetek megjelenhetnek a szerkesztés közben.

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ("Bal oldali sáv")): ?>Alapértelmezett bal oldali oldalsó cucc itt …
    <?php endif; ?>

    És a jobb oldalsávhoz …

    <?php if (! function_exists (‘dynamic_sidebar’) ||! dynamic_sidebar ("Jobb oldalsáv")): ?>Alapértelmezett jobb oldali sáv itt:
    <?php endif; ?>

    Győződjön meg arról, hogy minden egybehangzik-e mindkét fájlban kiválasztott nevekkel.

    A widget-ekkel kapcsolatos egyéb dolgok

    A kütyüket nem kell használni oldalsávokhoz. Használhatók más célokra, például a lábléchez, vagy akár a fejlécbe is. Elméletben nem is kell „alapértelmezett” kódot helyeznie a feltételes címke közé. Légy kreatív vele és használja a képzeletét. Használjon egy fejlécben lévő modult hirdetések forgatása, vagy van bejelentkezési mező widget a láblécben, vagy bárhol, ahol csak akar – rajtad múlik.

    Következtetés

    Remélem, hogy megtanulta ebből az oktatóanyagból, és most már tudja, hogyan kell widgettizálni a témákat. Ha olyan hibát észlel, mint például a „már elküldött fejlécek…”, bárminemű szerkesztés közben előfordulhat, hogy kétszer ellenőrizze a function.php fájlt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bezárás alatt nincs-e hely. ?> címke.

    Néhány további olvasmány elérhető a következő weboldalon: Automattic és WPDesigner. Vannak más kódok „rövidített” verziói is, amelyeket én készítettem ezeken az oldalakon.

    Nyugodtan kommentálhatja vagy megoszthatja, ha tetszett. Üdvözlöm az összes visszajelzést. Ezenkívül feltétlenül iratkozz fel a takarmány ha még nem tette meg a legújabb témakioldókat és oktatóanyagokat.

    Jeffrey Wilson Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map