9 legjobb WordPress Help Desk plugin az ügyfélszolgálathoz

legjobb WordPress help desk plugins


A rendelkezésre álló legjobb WordPress ügyfélszolgálati bővítményeket keresi? Jó ötlet! Egy vállalkozás vezetésekor az ügyfélszolgálat kiemelt prioritás. Az ügyfelek nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled, ha tudják, hogy számíthatnak segítségére.

Mivel mi is segítőkészek vagyunk, összeállítottuk a 9 legjobb WordPress ügyfélszolgálati plugin listáját az ügyfelek támogatása érdekében. Nézze meg az alábbi listát, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet.

1. A Catchers Helpdesk

A támogatási menedzserek olyan szolgáltatásaival, mint a jegyek állapota, a jegyek előzményei és az ügyfélprofilok, a Catchers Helpdesk egy csúcsminőségű help desk plugin. Jegy-alapú rendszeren dolgozik, a Catchers Helpdesk lehetővé teszi a közös válaszok mentését mint konzerv válaszokat, így időt spórolhat, miközben hasznos.

A standard verzió elegendő az induláshoz, de ha kibővített képességeket akar, akkor számos hivatalos kiegészítővel rendelkeznek, amelyek segíthetnek. A WooCommerce integrációja, a statisztikák / metrikák jelentései és a további kapcsolatfelvételi űrlapmezők mind telepíthetők addon keresztül, hogy a Catchers Helpdesk még hatékonyabbá váljon..

Csak az alapvető képességeket keresed a WordPress helpdesk beépülő moduljaiból? Nincs mit. A Catchers Helpdesk ingyenes verziója van. A funkciók azonban korlátozottak, ezért javasoljuk a prémium verzió megvásárlását (39 USD-tól).

Kezdje el a Catchers Helpdesk használatát ma!

2. Tudásbázis

Ha ügyfél-támogatási központot kíván létrehozni a webhelyén egy kiterjedt GYIK oldal vagy más írásbeli forrás útján, akkor a Tudásbázis a kívánt bővítmény.

Az intuitív WordPress oldalkészítővel a Tudásbázis abszolút könnyű feladatot jelent a GYIK oldal, a vállalati / termékdokumentáció vagy az erőforrás-cikkek felépítéséről. Reagáló, fordításra kész és rendszeresen frissített. Az ár 40 dollártól kezdődik.

Kezdje el a tudásbázist ma!

3. Segítsen a cserkésznek

Ha teljes támogatói csoportod van, a Help Scout az ideje. A csapatot úgy rendezheti el, hogy minden megosztott e-mail címhez több postaládát tartalmaz. A csapata teljesítményének mérésére szolgáló jelentéseket a WordPress irányítópultjáról is megtekintheti.

A Help Scout több mint 50 integrációval rendelkezik, kivéve a saját kiegészítő fejlesztőeszközeit, így a Help Scout rendszert felhasználhatja bármilyen pluginnal, amely már megvan vagy szeretne beszerezni. Zökkenőmentesen integrálódik az élő csevegés pluginjaihoz, és tárolja az élő csevegés beszélgetéseket a felhasználók személyre szabott ügyfélprofiljain.

Az online csevegés nem az Ön stílusa? Rengeteg lehetőség van telefonhívásokra és hangpostákra is. Több mint 50 hangposta szolgáltatás elérhető a dobozból, és szükség esetén kibővíthető. Telefonhívások naplói szintén rendelkezésre állnak.

A több mint 75 billentyűparancsnak köszönhetően a csapat tagjainak nem kell időt pazarolniuk a számítógépes egerekkel való összecsapásra. A Help Scout rendelkezik iPhone és Android alkalmazással is, így bárhová magával viheti ügyfélszolgálati központját.

Az árak a választott csomagotól függően változnak, de minden lehetőség egy 15 napos ingyenes próbaverzióval kezdődik.

Kezdje el ma a Help Scout használatát!

4. Zendesk

A Zendesk sokoldalú megoldás az összes ügyfélszolgálati plugin igényéhez. Olyan funkciókkal, mint a támogatott jegykezelés, az élő csevegési funkciók és az üzleti telefonos szolgáltatások; soha nem lesz szüksége új ügyfélszolgálati bővítményre.

Ellenőrizze ezen intercom-alternatívákat is (a Zendesk jellemzői).

A Zendesk azonban nem ingyenes, és használatához fiókot kell létrehoznia velük. Az árak a választott tervetől függően változnak. A jó hír az, hogy választhat egy mindent egyben csomagban, amelyben mindent megtalál, vagy csak azokat a szolgáltatásokat választhatja, amelyekre szüksége van. Minden lehetőséghez tartozik egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Kezdje el a Zendesk használatát ma!

5. WooCommerce támogatási jegyrendszer

Ha már működik egy online üzlet a WooCommerce bővítménnyel, akkor a WooCommerce támogatási jegyrendszer plugin ideális társ ehhez. Mivel mindkettőt ugyanaz a cég készítette, az integráció zökkenőmentes.

A WooCommerce támogatási jegyrendszer-bővítmény támogatási jegyrendszert használ a felhasználói és a rendelési dilemmák megoldására. Három különféle típusú jegy esetén nagy rugalmasságot élvezhet az üzlet támogatási rendszerének igazgatása.

Fordításra kész, reagáló és 29 USD-tól kezdődik.

Kezdje el a WooCommerce támogatási jegyrendszerét ma!

6. Ah Jegyek

16 dollárnál az Ah Tickets határozottan az egyik legolcsóbb lehetőség a listán. Jegy-alapú rendszeren keresztül működik, és egyedülálló abban a tekintetben, hogy a PHP MVC-re épül, hogy használható legyen az OOP és a Bootstrap 3.x kerettel, sokkal kevesebb CSS-vel.

Korszerűsített, fordításra kész korlátlan nyelvekre, és mobilra reagáló. Integrálódik a MailChimp-rel és a MailChimp néhány további alternatívájával. Hamarosan megjelenik egy mobilalkalmazás is, tehát ezt mindenképpen figyelemmel kell kísérni.

Kezdje el ma az Ah jegyekkel!

7. Félelmetes támogatás

A Félelmetes támogatás egy szóval: fantasztikus. Hasonlít a Zendeskhez vagy a Help Scout-hoz, mint egy SaaS ügyfélszolgálati megoldás, és mindenki számára megfizethető áron értékesíthető – INGYEN!

A telepítés rendkívül egyszerű a telepítővarázsló segítségével. A telepítés és az aktiválás után 5 perc alatt elkészítheti és futtathatja az ügyfélszolgálat pluginjét. Rendkívül felhasználóbarát, még kezdőknek is, és csodálatosan használja a WordPress műszerfalát és az UI-t. Ha már ismeri a WordPress Rendszergazda területét, akkor azonnal kényelmesen fogja érezni ezt a bővítményt.

A GDPR készen áll, kompatibilis a Gutenberggel, a WooCommerce integrációval rendelkezik, fordításra kész és mobilre reagáló.

Több mint 25 kiegészítővel – nem számítva a külön-külön hozzáadható prémium funkciókat – lehetetlen felsorolni mindazt, amit az Awesome Support támogat ebben a szerény listában. Javasoljuk látogassa meg webhelyüket hogy mindent megtehessen a teljes körben.

Kezdje el a félelmetes támogatást még ma!

8. bbPress

A WordPress alkotói közül a bbPress egy ingyenes és nyílt forráskódú WordPress fórum plugin. Könnyű és nem lassítja le webhelyét felesleges duzzadással.

Az ügyfélszolgálat fórummegoldásának felhasználásával hatalmat adhat a felhasználóknak saját problémáik megoldására. Vagy vegye át a kormányt és válaszoljon magadra a kérdéseket. Hatalmas rugalmasságot és ellenőrzést gyakorolsz.

Olvassa el a teljes bbPress áttekintést.

Kezdje el a bbPress ma használatát!

9. WP Support Plus érzékeny jegyrendszer

A WP Support Plus adaptív jegyrendszer-bővítmény bekerült ebbe a listába, mert határozottan az egyik legjobb a piacon, és jó ideje is van. A meglévő felhasználók értékelni fogják a becsület helyét ebben a listában. Az új felhasználóknak azonban fontolóra kell venniük a használatot SupportCandy – ugyanazok a fejlesztők, ugyanazokat a műveleteket végzi, de további támogatást nyújt az új felhasználók számára.

A WP Support Plus adaptív jegyrendszer korlátlan jegyek és korlátlan számú ügynök használatát teszi lehetővé. Ez érzékeny és a teljesítménysebességre optimalizált.

Ellenőrizze még: Hogyan javíthatjuk a WordPress Performance Tuning-ot

A prémium kiegészítőkkel integrálódhat a Tudásbázishoz, elégedettségi felméréseket készíthet, jegyjegyeket exportálhat és még sok minden mást.

Kezdje el a WP Support Plus adaptív jegyrendszer használatát ma!

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtalálni a rendelkezésre álló legjobb WordPress help desk pluginokat.

Ha tetszett ez a cikk, akkor élvezheti a webhely kezelésére szolgáló legjobb WordPress LMS plugins és a 24/7 WordPress támogatási szolgáltatások listáit is..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map