Hogyan lehet XML webhelytérképet létrehozni a WordPress programban

A webhelytérképek lehetővé teszik a webhelytulajdonosoknak, hogy tájékoztassák a keresőmotorokat, ahol az összes tartalom található. Ez elősegíti a keresőmotorok hatékonyabb feltérképezését az Ön webhelyén. Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan hozhat létre XML webhelytérképet a WordPress-ben két népszerű beépülő modul használatával: WordPress SEO és Google XML Sitemaps. Mindkét beépülő modul létrehozhat egy XML webhelytérképet a dobozból. Azonban megmutatom az összes konfigurációs beállítást, hogy jobban megértsük a webhelytérkép testreszabásának módját.


Vegye figyelembe, hogy különbség van az XML és a HTML webhelytérképek között. Az XML webhelytérképeket keresőmotorok számára fejlesztették ki, és nem az emberek általi megtekintésre szolgálnak. A HTML webhelytérkép A-tól Z-ig felsorolja a webhely összes tartalmát. Ez az oka annak, hogy néha webhelyindexnek hívják.

Hogyan készíthetünk XML webhelytérképet a WordPress programban a WordPress SEO használatával

A WordPress SEO a teljes webhely-optimalizáló plugin. Számos finomsággal van felszerelve, és ezek egyike a webhelytérképek létrehozásának képessége. XML webhelytérkép létrehozásához a WordPress SEO segítségével az első lépés, amelyet meg kell tennie, a telepítés és aktiválás Yoast WordPress SEO plugin (Így telepítheti a WordPress plugint).

A webhelytérkép funkció engedélyezéséhez a WordPress SEO rendszerben el kell lépnie SEO »XML webhelytérképek és jelölje be az XML webhelytérképek melletti négyzetet a szolgáltatás engedélyezéséhez.

XML sitemaps szolgáltatás engedélyezése a WordPress SEO bővítményben

Amellett, hogy a Google és a Bing automatikusan új tartalommal bővül a webhelyén, frissítheti a Yahoo és a Ask is.

A WordPress SEO speciális beállításai

A megadott postai típusok és taxonómiák eltávolíthatók webhelytérképéből. Megváltoztathatja a webhelytérkép oldalon felsorolt ​​oldalak számát is.

Webhelytérképét azután hozza létre, hogy először mentette el a webhelytérkép beállításait.

A WordPress SEO felosztja a tartalmat különböző webhelytérképekre, például bejegyzésre, oldalra és kategóriára

Példa a WordPress SEO webhelytérképre

Minden megfelelő webhelytérkép-oldal felsorolja az összes linket. Megjelenik az információ, például az, hogy a keresőmotorok milyen gyakran ellenőrizték a webhelytérképet, és az utoljára történő frissítés.

Példa a WordPress SEO webhelytérképre

Ha már használja a WordPress SEO-t, akkor érdemes beépülő modult használni webhelytérképének létrehozásához. Vegye figyelembe, hogy nem kínál hatalmas számú lehetőséget. Ez nagyszerű választást jelent azok számára, akik csak azt szeretnék, hogy a webhelytérkép az aktiválás után tökéletesen működjön. Ha további ellenőrzésre van szüksége a webhelytérkép létrehozásának felett, érdemes megfontolnia a Google XML webhelytérképeket.

XML-helytérkép létrehozása a WordPress-ben a Google XML-helytérképek használatával

Első lépésként telepítenie kell és aktiválnia kell a Google XML Sitemaps beépülő modult. Az aktiválás után lépjen a következőbe: Beállítások »XML webhelytérkép a plugin konfigurálásához.

Az egyik dolog, amit azonnal észrevehet, az, hogy a Google XML Sitemaps pluginnek sokkal több lehetősége van webhelytérképeinek finomhangolására, mint a WordPress SEO. Ezek az opciók bonyolultnak és félelmetesnek tűnhetnek az új felhasználók számára, de valójában nem. Valójában a plugin nem működik a dobozban, még akkor sem, ha nem változtat meg semmilyen beállítást, és egyszerűen rákattint a frissítési lehetőségek gombra az alján, akkor csak akkor működik.

Ennek ellenére továbbra is áttekintjük a beállítások képernyőn megjelenő lehetőségeket.

Először be kell jelölnie a jelölőnégyzetet, hogy értesítse a keresőmotorokat, amikor frissíti a WordPress webhelyet. Az Alapbeállítások alatt> szakaszban jelölje be a Google és a Bing keresőmotorok melletti négyzeteket.

A Google XML Sitemaps beépülő modul alapvető beállításai

A Google XML webhelytérképek lehetővé teszi további nem WordPress oldalak hozzáadását webhelytérképeihez. Egyszerűen kattintson az Új oldal hozzáadása linkre a További oldalak szakasz alatt, hogy beírja a nem WordPress statikus oldalak URL-jét.

Adjon hozzá nem WordPress oldalakat az XML webhelytérképekhez

A Google XML Sitemaps beépülő modul másik nagyszerű tulajdonsága, hogy lehetővé teszi, hogy a hozzászólás prioritását a hozzászólások száma vagy az átlagos megjegyzés számuk alapján állítsák be. Alapértelmezés szerint a megjegyzés számlálására van beállítva, ha szükséges, letilthatja az automatikus prioritásszámítást.

Az utó prioritás kiszámítása az XML webhelytérképben

Ön dönti el, hogy milyen tartalmat szeretne felvenni a webhelytérképbe. Alapértelmezés szerint a plugin tartalmazza a WordPress hozzászólásait, oldalait, honlapját, az utolsó módosítási időkkel. Felveheti a kategóriát, címkéket és archiváló oldalakat is, ha akar.

Tartalom felvétele vagy kizárása az XML webhelytérképekből

Kiválaszthatja azt a tartalmat is, amelyet nem kíván felvenni a webhelytérképbe. Ez magában foglalja a kategóriáit és az egyes hozzászólásokat, oldalakat vagy egyéni hozzászólástípusokat.

Zárja ki a tartalmat a webhelytérképeiből

Miután elvégezte az XML Sitemaps beállításait, egyszerűen nyomja meg a Frissítési beállítások gombot a beállítások mentéséhez.

A Google XML webhelytérképek automatikusan újraépítik az XML webhelytérképeket, amikor új tartalmat tesz közzé a webhelyén. Alapértelmezés szerint a webhelytérkép a „sitemap.xml” fájlnévvel kerül mentésre a WordPress telepítésének legfelső szintjén. Miután konfigurálta az összes beállítást, ellenőrizheti, hogy a webhelytérképe helyesen lett-e létrehozva, ha meglátogatja a http://www.example.com/sitemap.xml URL-t (cserélje ki a example.com webhelyet a saját domain nevére).

Példa a Google XML webhelytérképre

A WordPress SEO és a Google XML Sitemap által létrehozott végleges webhelytérkép-fájl szinte azonos. Nincs valódi haszna az egyiknek a másikkal történő használata. A Google XML webhelytérkép a jobb választás, ha testreszabja webhelytérképét, bár mindkét bővítmény kiválóan működik a keresőmotor optimalizálása (SEO) számára..

Remélem, hogy ez a cikk segített XML webhelytérkép létrehozásában a WordPress programban.

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozzon a ThemeLab-hez Twitter és Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map