Hogyan végezzünk egy WordPress biztonsági ellenőrzést (lépésről lépésre)

a biztonsági ellenőrzés elvégzése a WordPressben


WordPress biztonsági ellenőrzés elvégzése?

A weboldalon a biztonsági ellenőrzés elvégzése nagy előnyökkel járhat.

 • Segít szemmel tartani a webhelyén zajló eseményeket.
 • Felkészíti Önt olyan általános és kisebb kérdésekre, amelyek hirtelen felbukkanhatnak.

Ebben az oktatóanyagban megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre elvégezni a WordPress biztonsági ellenőrzését.

Biztonsági ellenőrzés elvégzése a WordPress programban

A legjobb dolog a WordPressnél, hogy szuper egyszerűvé teszi a hatalmas bővítmények listáját. Ezekkel a pluginekkel szinte minden problémára megoldást találhat.

A biztonsági ellenőrzés lefuttatása sem nehéz, ha tudja, melyik biztonsági bővítményt használja a legjobb eredmények elérése érdekében. Általában több lehetőség közül választhat. Szeretnénk azonban ajánlani a WP biztonsági ellenőrzési naplóját.

WP biztonsági ellenőrzési napló – áttekintés

WP biztonsági ellenőrzési napló

A WP biztonsági ellenőrzési naplója egy hatékony plugin, amely segít bármilyen gyanús viselkedés azonosításában a webhelyén. Ezzel a bővítménnyel a WordPress naplók megfigyelésével könnyedén megvédheti webhelyét mindenféle rosszindulatú feltöréstől.

A WP biztonsági ellenőrzési naplójában megismerheti, hogy az egyes bejelentkezett személyek mit csinálnak, így bármilyen rosszindulatú viselkedést észlelhet, még mielőtt fenyegetéssé válnának..

4,8 csillagos besorolással és több mint 1 millió letöltéssel ez a plugin az egyik legjobb lehetőség a WordPress webhelyén a biztonsági ellenőrzés elvégzéséhez. Ez a plugin kompatibilis a WordPress legújabb verzióival, és zökkenőmentesen működik az összes többi plugin mellett a webhelyen.

Most menjünk tovább, hogy megtudjuk, hogyan lehet ezt a bővítményt lépésről lépésre használni.

1. lépés: A WP biztonsági ellenőrzési naplójának telepítése és konfigurálása

Az első lépés a WP biztonsági ellenőrzési naplójának letöltése és telepítése a WordPress webhelyen. A következőképpen telepítheti a WordPress bővítményt.

A plugin aktiválása után a plugin üzenet jelenik meg a képernyőn, amelyben megkérdezi, hogy futtatja-e a varázslót az alapvető plugin-beállításokhoz. Kattintson az Igen lehetőségre.

Ez előkészíti a bővítményt a konfigurációs folyamathoz. Ezután feltesz néhány kérdést. Vigyázzon körültekintően és válaszoljon rá, ha igen, vagy nem jelölte meg közvetlenül a kérdés alatt. Itt kiválaszthatja azt az időszakot is, ameddig adatait a naplójában tárolja. Választhat az elmúlt 6 hónapból, 12 hónapból stb..

Ha kívánja, abbahagyhatja az egyes felhasználók naplóinak követését.

Az utolsó lépésben egy üzenet jelenik meg, amely megerősíti a telepítési folyamat befejezését. Csak nyomja meg a Befejez gombot, és készen áll az induláshoz.

2. lépés: Események figyelése a WP biztonsági ellenőrzési naplójával

Miután beépítette a bővítményt, megkezdheti az események figyelését a WordPress webhelyén. Ehhez lépjen az irányítópultra, és a képernyő bal oldalán látja az Ellenőrzési napló lehetőséget.

Kattintson az Ellenőrzési napló néző opcióra. Ez megjeleníti azokat a tevékenységeket, amelyeket a plugin éppen az Ön webhelyén végzett.

Fontos részleteket kap, mint például az esemény dátuma, az érintett felhasználó, a felhasználó IP-címe és az esemény üzenet.
Tehát ha egy felhasználó bejelentkezett az Ön webhelyére, akkor pontosan megtudhatja, ki volt, és láthatja a felhasználó tevékenységét a webhelyen. Ismerkedjen meg azok IP-címével is.

3. lépés: Események ellenőrzése a WP biztonsági ellenőrzési naplójával

A bővítmény lehetővé teszi az események vezérlését is, amelyeket fel szeretne venni a webhelyére. Megteheti, ha megy Ellenőrzési napló »Események engedélyezése / letiltása.

Alatt Napló szint opciót választhat 3 különböző lehetőség közül.

 • Alapvető
 • Kockafej
 • Egyedi

Csak kattintson a legördülő nyílra, és válassza ki a legjobb választást. Ezen opció alapján látni fogja az eseményeket és leírásokat ezen az oldalon. Itt engedélyezheti vagy letilthatja az egyes eseményeket, ha bejelöli a jelölőnégyzetet vagy törli a jelölőnégyzeteket.

4. lépés: A bejelentkezett felhasználói munkamenet lezárása

Az Audit Log segítségével a webhelyen végzett tevékenységek nyomon követése mellett az egér kattintással meg is szakíthatja a felhasználói munkamenetet. Ehhez lépjen az irányítópultra, és válassza a lehetőséget Ellenőrzési napló »Bejelentkezett felhasználók

Itt akár megszüntetheti az összes munkamenetet együtt, vagy egyénileg megteheti a felhasználók számára. Ha mindet együtt szeretne megszüntetni, használja a tetején található lehetőséget. Ha egy felhasználói munkamenetet szeretne leállítani, akkor nyomja meg az adott felhasználó melletti Megszakítás gombot, és a munka befejeződött.

5. lépés: A naplójelentések letöltése

A következő lépés a plugin által létrehozott jelentések letöltése. A letöltés előtt azonban kezelheti és ellenőrizheti a letöltött jelentés típusát.

Megteheti, ha megy Ellenőrzési naplók »Jelentések. Itt két különféle lap lesz.

Az első alatt, amely a Generate-t mondja & Az időszakos jelentések konfigurálásával kiválaszthatja a jelentés típusát és az adattartományt. Ezenkívül kiválaszthatja a jelentés formátumát és konfigurálhatja az időszakos jelentések letöltésének beállításait.

A Statisztikai jelentések elnevezésű második lapon kiválaszthatja az adattartományt, a kritériumokat és a jelentés formátumát. Ha kész, kattintson a Jelentés létrehozása gombra a jelentés letöltéséhez.

A jelentések időről időre történő letöltésével biztos lehet abban, hogy minden adatát biztonságos események esetén biztonsági másolatával készítik..

Szóval ennyi. Reméljük, hogy ez a cikk segített megtanulni a biztonsági ellenőrzés elvégzését a WordPress-ben. Ha még nem végzett ellenőrzést, akkor most végezze el. Közben érdekelhet a teljes WordPress biztonsági útmutató elolvasása.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map